ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πρώτη παράσταση του Πετράκη

Το ντεμπούτο, οι αλλαγές και ο τρόπος σκέψης του Κρητικού τεχνικού

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Έβγαλε αντίδραση ο Απόλλωνας και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Σε μία έδρα όπου τις περισσότερες φορές αφήνει βαθμούς, πήγε εκεί και κέρδισε.

Η νίκη επί της ΑΕΚ έχει τεράστια σημασία, καθώς του δίνει ψυχολογική τόνωση ενόψει της συνέχειας, ενώ ταυτόχρονα τον ανέβασε ξανά στην κορυφή του πίνακα.

Στον κυανόλευκο πάγκο καθόταν για πρώτη φορά ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος δεν πήγε να εντυπωσιάσει με τις επιλογές του, αλλά ούτε με τον τρόπο που πήγε να παίξει στο Αρένα.

Έκανε τα απλά και τα βασικά, καθώς είναι νέος στην ομάδα και δεν μπορείς από την μία μέρα στην άλλη να αλλάξεις την φιλοσοφία και να περάσεις την δική σου.

Επέλεξε ένα σχηματισμό 4-4-2, προσπάθησε να πιέσει ψηλά, να κρατήσει μπάλα και να αναπτυχθεί ορθόδοξα. Βάζοντας την μπάλα κάτω, παίζοντας τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, όταν υπήρχε χρόνος. Ενώ, με μεγάλες διαγώνιες μπαλιές, προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την αδύνατη πλευρά.

Δεν εντυπωσιαστήκαμε με την εικόνα που είδαμε στο γήπεδο, αλλά κρατάμε το γεγονός ότι είχε πλάνο και ότι προσπαθούσε να παίξει ορθόδοξα. Είναι φανερό ότι ο Απόλλωνας δεν μπορεί να παίξει σωστά την κόντρα επίθεση, όταν… κλέβει την μπάλα από τον αντίπαλο, διότι εάν ήξερε να αναπτυχθεί σωστά στην αντεπίθεση, τότε θα περνούσε εύκολο βράδυ στην Αρένα.

Όμως, είναι κάτι που δουλεύεται και μέσα από την δουλειά μπορείς να φέρεις καλύτερα αποτελέσματα. Και φυσικά, μπορεί να αποδώσει καλύτερα με τους σωστούς παίκτες.

Για παράδειγμα, αντί του Μπένσιοπ, να ήταν ο Νταμπό, ο οποίος μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Μπήκε μέσα για 10 λεπτά και έκανε δύο φάσεις.

Επί της ουσίας όμως, αυτό που θέλω να τονίσω ξανά είναι το γεγονός ότι ο Πετράκης δεν πήγε στο Αρένα για να εντυπωσιάσει, πήγε για να προσπαθήσει να κάνει τα απλά πράγματα του ποδοσφαίρου και να παίξει ορθόδοξα. Δεν εντυπωσίασε, αλλά πήρε αυτό που ήθελε και χρόνο με τον χρόνο θα βελτιώνει αυτή την εικόνα, εάν συνεχίζει να κάνει τα απλά και προσπαθεί να παίζει ορθόδοξα.

Και ζώντας το ντεμπούτο του μερικά μέτρα δίπλα του, επιβεβαίωσα αυτό που γράφτηκε στην Ελλάδα από αρκετούς συναδέλφους. Ότι πρόκειται για ένα ήρεμο, σοβαρό και πειθαρχημένο άνθρωπο. Κι αυτή την σοβαρότητα και την πειθαρχία προσπαθεί να μεταφέρει στην ομάδα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση