ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γήπεδο Λεμεσού: Τα τρία αγκάθια για τη συμφωνία

ΚΟΑ και ομάδες της Λεμεσού διαφωνούν σε τρία καίρια σημεία

24sports team

info@24sports.com.cy

Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συνεδρίασε χθες και εξέτασε τα κριτήρια και τη διαδικασία αδειοδότησης γηπέδων στα οποία διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, με κύριο θέμα την υπογραφή σύμβασης του νέου γηπέδου Λεμεσού με τα τρία σωματεία της Λεμεσού, ΑΕΛ, Απόλλωνα και Άρη. Η όλη συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο να υπάρξει τελική κατάληξη και συμφωνία αν ξεπεραστούν τα τρία μεγάλα «αγκάθια».

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενα μας ρεπορτάζ οι τρεις ομάδες της Λεμεσού διαφωνούν σε καίρια σημεία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) με τον πρόεδρο της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους, να μιλά για εκβιασμό του ΚΟΑ ώστε οι ομάδες να βάλουν την υπογραφή τους (δες εδώ).

Διαφωνία στο ποσό

Από πλευράς του ΚΟΑ για τον ορισμό του ενοικίου ζητήθηκε από γνωστό ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο γνωμάτευση σε σχέση με το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν οι τρεις ομάδες ως ενοίκιο. Το αποτέλεσμα της γνωμάτευσης έλεγε 400 χιλιάδες ετησίως το οποίο είναι και το ποσό που προτείνει στην συμφωνία με τις ομάδες ο ΚΟΑ.

ΑΕΛ, Απόλλων και Άρης θεωρούν πως το ποσό αυτό είναι πολύ πιο ψηλό, σχεδόν διπλάσιο από αυτό που θα έπρεπε να καταβάλουν. Με το ενοίκιο στα ύψη και με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο Ανδρέας Σοφοκλέους μίλησε για κόστος 25 χιλιάδων ευρώ ανά παιχνίδια στην κάθε ομάδα (δες εδώ), ενώ ο Λύσανδρος Λυσάνδρου (πρόεδρος του Άρη) τόνισε πως το ποσό αυτό θα είναι πολλαπλάσιο. Αν δε υπολογίσει κανείς πως στο Τσίρειο οι ομάδες δίνουν περίπου 10 χιλιάδες ευρώ ανά παιχνίδια, τότε η αύξηση θα είναι +/- 150%.

Χαοτική διαφορά στη διάρκεια

Σημαντικό «αγκάθι» για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών είναι ο χρόνος μίσθωσης του γηπέδου (δες εδώ). Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ανέφερε πως επί του θέματος έγινε έλεγχος από τον έφορο κρατικών ενισχύσεων, υπήρξε διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συνάμα έλαβε οδηγίες απ’ τη Νομική Υπηρεσία πως η χρονική σύμβαση χρήσης του γηπέδου δεν μπορεί να ξεπερνά τα 10 + 10 χρόνια.

Απ’ την πλευρά τους οι ομάδες θεωρούν πως θα έπρεπε η διάρκεια να είναι 33 + 33 + 33 χρόνια, κάτι που πρακτικά θα έδινε τη δυνατότητα αξιοποίησης του γηπέδου στο μέγιστο βαθμό. Με αυτή την πρόταση δήλωσε πως συμφωνεί ο κ. Μιχαηλίδης ή έστω πως θα ήταν το επιθυμητό, όμως με δεδομένο πως υπάρχουν οδηγίες απ’ τη Νομική Υπηρεσία τα χέρια του είναι λυμένα.

Μείζον κεφάλαιο η χρήση του γηπέδου

Τελευταίο σημεία και ιδιαίτερα σημαντικά είναι η άδεια χρήσης του γηπέδου. Οι τρεις ομάδες της Λεμεσού ζητούν να τους παραχωρηθεί η άδεια χρήσης του γηπέδου πέραν απ’ τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ουσιαστικά ζητούν την δυνατότητα εκμετάλλευσης του γηπέδου και για άλλες εκδηλώσεις (πχ. συναυλίες). Απ’ την άλλη στην πρόταση του ΚΟΑ δεν περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο σημείο και ουσιαστικά θα παραχωρήσει στις ομάδες την δυνατότητα να χρησιμοποιούν και να εκμεταλλεύονται οικονομικά το γήπεδο μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες τους (δες εδώ).

Γενικότερα για την ώρα φαίνεται πως η διαφορά ανάμεσα σε ΚΟΑ και τις ομάδες της Λεμεσού είναι αρκετά μεγάλη, χωρίς ωστόσο να σημαίνει πως δεν θα υπάρξει τελική κατάληξη. Αντιθέτως όπως δήλωσε ο Λύσανδρος Λυσάνδρου παρά την απόσταση των δυο πλευρών, μπορεί να υπάρξει γεφύρωση των διαφωνιών και συνάμα υπογραφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X