ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Πάνω ή κάτω ράφι…

Κολλήσαμε άπαντες στ’ όνομα... αλλά ενδιαφέρον έχει και τι έχουν στο μυαλό τους

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Από τον Κριστιάν Πανούτσι, στον Μπορτίν, τον Ουζουνίδη, τον Δέλλα μέχρι και τον άγνωστο σε μας, Λόγκο… η ονοματολογία για τον διάδοχο του Σοφρώνη μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Κολλήσαμε άπαντες στ’ όνομα, δικαίως άμα με ρωτάς, αλλά ενδιαφέρον έχει και τι έχουν στο μυαλό τους ως προς το πώς θα κινηθούν. 

Να το κάνουμε πιο λιανά. Τα ερωτήματα είναι τα εξής. Θα πα να συμφωνήσουν με προπονητή, τύπου Γιοβάνοβιτς για παράδειγμα, με υψηλό δηλαδή κασέ, ισχυρή προσωπικότητα, που θα φέρει δικούς του συνεργάτες, που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και θα είναι τέλος πάντων… αυτός παπάς, αυτός τατάς;

Αν πάντως λάβουμε υπόψη ότι ο λόγος που έφυγε ο Σοφρώνης είναι γιατί δεν μπόρεσε να πάρει το πρωτάθλημα, τότε ο άγνωστος Χ δεν έχει άλλη επιλογή από το να το πάρει…

Θα παν με κάποιο άγνωστο με μισθό χαμηλό που θα χρειαστεί να τον κρατάν από το χέρι, έως ότου μάθει να πηγαίνει στο Κολόσσι πλαισιώνοντας με Μπεντόγια και Ελευθερίου;

Όπως και να έχει το σημαντικότερο ίσως κομμάτι είναι και το οικονομικό. Αν θες προπονητή, γνωστό, δοκιμασμένο, αυτόν τέλος πάντων που θα του δώσουν την ομάδα και θα περιμένουν να δουν, θα πρέπει να μετρήσουν τα κουκιά τους. Σε μια χρονιά μάλιστα που τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ δεν έχουν καμία σχέση με τα εμβάσματα που γινόντουσαν τα τελευταία χρόνια.

Σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι μια λύση μη δοκιμασμένη ή αν θες όχι και τόσο γνωστή, δεν μπορεί να αποδώσει και να περάσει το στίγμα της. Στο κάτω, κάτω οι πάντες κρίνονται από το έργο τους και όχι τ’ όνομα που κουβαλούν. 

Είναι όμως από την άλλη δεδομένο, ότι άμα ο εκλεχτός δεν είναι αυτό που λέμε «όνομα», τότε θα χρειαστεί επιπλέον ενέργεια για να περάσει και να γίνει αποδεχτός από τον κόσμο. Ή ακόμη καλύτερα θα πρέπει  άμεσα να βγάλει αποτέλεσμα για να σταματήσει έτσι,  η όποια γκρίνια μπορεί να υπάρξει.

Όποιος και να ναι, δύσκολα θα αποφύγει την σύγκριση με τον Σοφρώνη. Ο αθεόφοβος δεν είναι μόνο ότι κάνει γκελ στον κόσμο του Απόλλωνα, γιατί είναι ένας απ' αυτούς, αλλά και το έργο του ήταν πέρα για πέρα επιτυχημένο. Καλόμαθαν τα τελευταία χρόνια με τη μπαλάρα που έπαιζε η ομάδα και ανέβηκε πια ο πήχης. 

Κανείς δεν ξέρει που κινούνται ούτε και τι θα πράξουν. Πάνω ή κάτω ράφι όποιος και να πάρει τη σκυτάλη θα γίνει αντικείμενο συζήτησης. Θετικών και αρνητικών σχολίων.

Αν πάντως λάβουμε υπόψη ότι ο λόγος που έφυγε ο Σοφρώνης είναι γιατί δεν μπόρεσε να πάρει το πρωτάθλημα, τότε ο άγνωστος Χ δεν έχει άλλη επιλογή από το να το πάρει….

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρήστος Ζαβός

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X