ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
28° Λευκωσία,
28 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Απόλλων: Χωρίς δώρα... αδύνατος

Οι πρωταθλητές μας θα έχουν δύσκολο έργο

Μεγάλες στιγμές ζουν όλοι στον Απόλλωνα μετά και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παίκτες, τεχνική ηγεσία, υπαλληλικό προσωπικό, διοίκηση και κόσμος πανηγύρισαν με την ψυχή τους τον τίτλο. Σήμερα όμως έρχονται και οι πρώτες ματιές στην επόμενη μέρα και την… Ευρώπη. Ο Απόλλωνας θα βρεθεί για πέμπτη φορά στην ιστορία του σε Ευρωπαϊκούς ομίλους, με το ερώτημα να είναι η διοργάνωση. Στόχος όλων το Champions League, και για να πετύχει κάτι τέτοιο θα χρειαστούν μεγάλες υπερβάσεις.

Τα μονοπάτια προς τους ομίλους

Ο Απόλλωνας ξεκινά το Ευρωπαϊκό του ταξίδι απ’ τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και είναι δεδομένο πως θα συμμετάσχει σε δυο προκριματικούς γύρους. Με δυο προκρίσεις θα βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με μια πρόκριση θα παίξει στους ομίλους του Europa League, ενώ ακόμη κι αν γνωρίσει δυο αποκλεισμούς θα βρίσκεται στην κλήρωση των ομίλων του Europa Conference League.

Η Ευρωπαϊκή βαθμολογία του Απόλλωνα

Η προίκα των «κυανόλευκων» στην Ευρώπη είναι οι 14.000 βαθμοί. Βαθμοί που μάζεψε την τελευταία πενταετία με δυο παρουσίες σε ομίλους του Europa League (τις σεζόν 17 - 18 και 18 – 19) και τις πορείες των επόμενων τριών ετών.

Περιμένοντας το θαύμα

Με δεδομένο πως ο Απόλλωνας θα πορευτεί στη φετινή χρονιά με 14.000 βαθμούς το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα βρίσκεται στην κληρωτίδα του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, ως αδύνατος. Για να μην συμβεί αυτό περιμένει ένα… θαύμα. Επί της ουσίας για να μην βρεθεί στους αδύνατους θα πρέπει να αποκλειστούν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League έξι από τις εφτά ακόλουθες ομάδες: Καραμπάχ (25,000), Μάλμο (23,500), Λουντογκόρετς (23,000), Σέριφ Τιρασπόλ (22,500), Μπόντο Γκλιμτ (17,000), Φερεντσβάρος (15,500) και μια εκ των Κλουζ (19,500) - Στεάουα (17,500).

«Εχθρός» η ημερομηνία κλήρωσης

Η ατυχία του Απόλλωνα είναι πως η κλήρωση του τρίτου προκριματικού θα γίνει στις 18 Ιουλίου, πριν δηλαδή ολοκληρωθεί ο δεύτερος προκριματικός. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθούν στην κληρωτίδα τα ζευγάρια των Ντιναμό Ζάγκρεμ (46,000), Ολυμπιακού Πειραιώς (41,000), Βικτόρια Πλζεν (31,000), Μακάμπι Χάιφα (7,000) και Ζυρίχης (7,000), που αρχίζουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Επί της ουσίας, οι τρεις πρώτες μαζί με το ζευγάρι τους... θα είναι σίγουρα στους δυνατούς και στις δύο κληρωτίδες (2ρο και 3ρο προκριματικό) όπως και ο πρωταθλητής Σερβίας (Ερυθρός Σερβίας με 46,000 ή Παρτιζάν με 24,500), που θα αρχίσει όπως και δικός μας πρωταθλητής από τον τρίτο προκριματικό.

Με την κλήρωση λοιπόν να είναι στις 18 Ιουλίου ο Απόλλωνας χάνει το «μαξιλαράκι» του δεύτερου γύρου και πιθανούς αποκλεισμούς ομάδων με υψηλές βαθμολογίες.

Εν κατακλείδι

Εν κατακλείδι με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Απόλλωνας έχει ήδη μπροστά του δέκα συλλόγους, σε μια κλήρωση που θα περιλαμβάνει συνολικά δώδεκα ζευγάρια ή ομάδες. Επιστρέφουμε δηλαδή στο ότι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί στους δυνατούς είναι να αποκλειστούν έξι από τις εφτά ομάδες που αναφέραμε παραπάνω και οι οποίες αρχίζουν από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση