ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόλλων: Ξεπερνά την Ανόρθωση στην Ευρώπη

Με τις καλές πορείες που πραγματοποιούν οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, πλησίασαν και ξεπεράσαν την «Κυρία» μέσα από τους... αριθμούς!

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Το παιχνίδι με την Αούστρια Βιέννης ήταν ιστορικό για τον Απόλλωνα, καθώς όπως είναι γνωστό οι «κυανόλευκοι» συμπλήρωσαν 100 παιχνίδια στην Ευρώπη και έγιναν η τέταρτη ομάδα που έχει τρίψιμο αριθμό αγώνων, μετά το ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια και την Ανόρθωση.

Με την πρόκριση που πέτυχε κόντρα στην Αούστρια, ο Απόλλωνας έφτασε τις 21 συνολικά, με την Ανόρθωση να έχει 20.

Στα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν που ακολουθούν, ο Απόλλωνας θα φτάσει την Ανόρθωση, η οποία έχει δώσει 102 αγώνες στα Κύπελλα Ευρώπης. Βέβαια, η ομάδα της Λεμεσού έχει ξεπεράσει την «Κυρία» σε άλλες κατηγορίες.

Με την πρόκριση που πέτυχε κόντρα στην Αούστρια, έφτασε τις 21 συνολικά, με την Ανόρθωση να μένει στις 20. Θυμίζουμε ότι η πρώτη πρόκριση για τον Απόλλωνα στην Ευρώπη ήρθε τον Οκτώβριο του 1991, απέναντι στην Κραϊόβα Ρουμανίας, χάνοντας στο πρώτο παιχνίδι με 2-0 και κερδίζοντας με 3-0 στο Τσίρειο στάδιο.

Στην κατηγορία των γκολ, με τα πέντε συνολικά που σημείωσε κόντρα στους Αυστριακούς, ο Απόλλωνας έφτασε τα 141 τέρματα, έναντι 126 της «Κυρίας».

Αναφορικά με τις νίκες, ο Απόλλωνας έφτασε τις 34, με αυτές που πέτυχε κόντρα στην ομάδα της Βιέννης, με την Ανόρθωση να έχει δύο περισσότερες. Συνεπώς, κόντρα στην Αϊντχόφεν έχει την ευκαιρία να φτάσει την «Κυρία», αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο. Όμως, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις.

Σίγουρα, εάν περάσει τους Ολλανδούς και μπει ομίλους, τότε θα ξεπεράσει την Ανόρθωση σε όλες τις κατηγορίες, όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά ρεαλιστικά έχει πιθανότητες ακόμα και στις νίκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ονησίφορος Σταύρου

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X