ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόλλων: Με τέτοιο μοντέλο.... πρωτάθλημα δεν

Θα εξακολουθεί ο Απόλλωνας να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, αγνοώντας τα επαναλαμβανόμενα λάθη, ή που θα αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης της ομάδας.

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

stravrouo@sppmedia.com

Ένα καλοκαίρι σαρωτικών αλλαγών θα είναι αυτό για τον Απόλλωνα. Πρώτο και μεγάλο ζήτημα είναι να ξεκαθαρίσει η παραμονή ή όχι του Νίκου Κίρζη στον διοικητικό θώκο. Παρά την αντίδραση του κόσμου, δεν υπάρχει πρόθεση από τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής εταιρείας να αποχωρήσει από την θέση που κατέχει τα τελευταία εννιά χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει έργο στον Απόλλωνα, αλλά τον «στοιχειώνει» η αποτυχία της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος, γιατί το διεκδικεί εδώ αρκετά χρόνια. Με δεδομένο ότι συνεχίζει, αναμένονται ριζικές αλλαγές στην ομάδα, σε όλα τα επίπεδα. Από την στιγμή που θα παραμείνει στην προεδρία, η λογική λέει ότι θα συνεχιστεί και η συνεργασία με τον Πέτρο Κονναφή.

Είναι κοινό μυστικό ότι αυτός έχει την απόλυτη ευθύνη για την στελέχωση της ομάδας, με τα καλά και τα κακά του. Στην πραγματικότητα έχει φέρει κατά καιρούς κάποιους καλούς παίκτες, με πιο τρανό παράδειγμα τον Σάλαϊ, όπου ο Απόλλωνας θα επωφεληθεί πολλά εκατομμύρια.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο του λάθος είναι ανισορροπία που υπήρχε στο φετινό ρόστερ, με αποτέλεσμα σε κρίσιμες στιγμές να το πληρώσει αυτό η ομάδα. Είχε που είχε πρόβλημα η ομάδα από το καλοκαίρι, τα πράγματα έγιναν χειρότερα το χειμώνα, αντί να διορθωθούν.

Δεν γίνεται να έχεις 7-8 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό και να μένεις με δύο στόπερ, την στιγμή που πουλάς (και καλά έκανες) ένα από τους καλύτερους σου παίκτες και ήξερες ότι θα τον χάσεις καιρό πριν.

Να έχεις στο ρόστερ με μόνο ένα καθαρό εξτρέμ (Γιαννιώτας) και τέσσερα 10αρια στην ουσία. Το ότι υπάρχουν παίκτες που παίζουν παντού, αυτό δεν βγαίνει στην πράξη και φάνηκε στο γήπεδο.

Να φέρνεις αριστερό μπακ την ύστατή, ενώ είχες φέρει προηγουμένως ένα υπέρβαρο. Άσε που ήξερες σχεδόν από το καλοκαίρι ότι είχες πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Είναι πολλά, αλλά δεν θα επεκταθώ άλλο…

Το ζητούμενο πλέον είναι η επόμενη μέρα και επικρατεί μία μεγάλη απορία. Εάν θα εξακολουθεί ο Απόλλωνας να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, αγνοώντας τα επαναλαμβανόμενα λάθη, ή που θα αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης της ομάδας.

Και πάμε στο κεφάλαιο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος συντόμως να αποτελέσει παρελθόν, παρόλο που έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο.

Για τον Ελλαδίτη τεχνικό έγραψα πολλές φορές, θεωρώ ότι με την κατάσταση που παρέλαβε, αυτό που έκανε ήταν ένας άθλος. Διότι είχε να διαχειριστεί ένα ανισόρροπο ρόστερ, μία γερασμένη ομάδα, χωρίς ενέργεια, που έβγαζε συνέχεια τραυματισμούς και κατάφερε να την φέρει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σίγουρα, έκανε αρκετά λάθη και θα μπορούσε να διαχειριστεί διαφορετικά κάποια πράγματα τεχνικής φύσεως, αλλά από αυτή την κατάσταση είναι ο τελευταίος που έχει ευθύνη.

Οπόταν, μόνο με αλλαγή μοντέλου ο Απόλλωνας μπορεί να πετύχει τον μεγάλο του στόχο. Δεν λέω να αποχωρήσει εντελώς ο Πέτρος Κονναφής, απλά ο σχεδιασμός να γίνεται με συνεργασία ατόμων, όπως γίνεται σε άλλες ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ονησίφορος Σταύρου

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση