ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Χαμένος στην… ουσία

Είχε ταχύτητα, είχε πλαγιοκοπήσεις, αλλά του έλειψε η τελική προσπάθεια

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο θα πρέπει να έχει την ουσία για να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου. Χωρίς ουσία, δεν μπορείς να πας πουθενά. Πόσο μάλλον, εάν είσαι ομάδα του μεγέθους του Απόλλωνα που στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτό έλειπε από τους «κυανόλευκους» στον χθεσινό αγώνα με την ΑΕΚ και έμειναν στο 0-0. Και στο τέλος χρειάστηκαν τις επεμβάσεις του Μολ, για να πάρουν έστω και τον ένα βαθμό. Ας δούμε όμως τα πράγματα πιο συγκεκριμένα.

Tο κλειδί είναι ο παίκτης που θα παίξει μαζί με τον επιθετικό στην δυάδα, για να έρθει και η ουσία, αλλά και η ανάπτυξη από τον άξονα

Ο Ιβάν Βουκαμάνοβιτς επέλεξε και πάλι σχηματισμό 4-4-2, κάνοντας κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα, που έκαναν την ομάδα πολύ πιο γρήγορη μέσα στο γήπεδο. Προσπαθούσε κυρίως να αναπτυχθεί από τα άκρα και κατάφερε να έχει πολλές προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δεν έφτιαχνε φάσεις, διότι στην τελική προσπάθεια τα χαλούσαν.

Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά πρέπει να έκαναν από 5-6 λανθασμένες μεταβιβάσεις, κάτω από καλές προϋποθέσεις, ο Γιαννιώτας, ο Πέδρο και ο Αγκίρε. Ενώ, όταν πήγαινε σωστά η μπάλα, δεν έβρισκαν τον τρόπο Ζελάγια, Σαρδινέρο αρχικά και μετά Ενσούε, Γκακπέ για να κάνουν φάσεις.

Είναι φανερό, ότι εκτός από τον Ζελάγια, κανένας από αυτούς που έπαιξαν στην δυάδα μπροστά, δεν έχει το γκολ. Αλλά, ούτε και μπορούν να δημιουργήσουν από τον άξονα (όπως και ο Ζελάγια) για να φτιάξουν και να τελειώσουν από μόνοι τους κάποιες φάσεις. Θέλουν βοήθεια και συνεργασία για να σκοράρουν.

Είναι διαφορετικό να δεις στην δυάδα τον καλό Παπουλή, τον υγιέστατο Περέιρα, ή ακόμα τον Μάγκλιτσα. Γι’ αυτό, έπαιξε πολύ καλά ο Απόλλωνας το 4-4-2, όταν ήταν στην ομάδα ο Κροάτης επιθετικός. Γιατί, ξέρει να κρατήσει, να δημιουργήσει, αλλά και να σκοράρει με διάφορους τρόπους. Όπως μπορούν να κάνουν και οι άλλοι δύο, όταν είναι καλά και παίζουν.

Σε γενικές γραμμές, ο Απόλλωνας δεν τα πήγε άσχημα χθες βράδυ, διότι με την ΑΕΚ στο Αρένα έπαιζε. Όμως, χάθηκε στην ουσία. Και το κλειδί είναι ο παίκτης που θα παίξει μαζί με τον επιθετικό στην δυάδα, για να έρθει και η ουσία, αλλά και η ανάπτυξη από τον άξονα.

Διότι, με αυτή την διάταξη, έχει καταφέρει να δημιουργήσει δύο πολύ καλές πτέρυγες, οι οποίες έχουν ταχύτητα και πολλές πλαγιοκοπήσεις. Αλλά, θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να εκμεταλλευτείς αυτά τα άκρα, αλλά να μπορείς να δημιουργείς και από τον άξονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X