ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Του Βούρου το ανάγνωσμα

Μια κίνηση χαμηλού ρίσκου

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της μεταγραφής του Πραξιτέλη Βούρου στον Απόλλωνα. Ο Ελλαδίτης μοιάζει επιλογή χαμηλού ρίσκου κι είναι απόλυτα λογική, ειδικά σε μια χρονιά που η Λεμεσιανή ομάδα καλείται και πάλι να χτίσει απ’ το μηδέν.

Το γεγονός πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή απ’ την Ελλάδα, με πετυχημένο πέρασμα απ’ το ΑΠΟΕΛ οδηγεί στο συμπέρασμα πως χρόνο προσαρμογής δεν χρειάζεται κι αυτό είναι σίγουρα σημαντικό όταν χτίζεις μια ομάδα απ’ την αρχή.

Από εκεί και πέρα το αγωνιστικό προφίλ του ταιριάζει γάντι στα θέλω του νέου τεχνικού. Παίκτης γρήγορος, δυναμικός που μπορεί να εξυπηρετήσει το παιχνίδι του Γκούλα, ο οποίος θέλει την γραμμή της άμυνας να βρίσκεται ψηλά. Παράλληλα το δείγμα απ’ το ΑΠΟΕΛ λέει πως πρόκειται για παίκτη που έχει την ικανότητα να βγάλει την ομάδα σωστά μπροστά είτε με μακρινές διαγώνιες μπαλιές, είτε βοηθώντας στο build up.

Επιπλέον ο Βούρος ήταν τα τελευταία χρόνια ηγέτης στην άμυνα του ΟΦΗ, κάτι που δείχνει στην πράξη την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή, καθώς όταν συστήθηκε στο Κυπριακό κοινό ήταν ακόμη ένας νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που είχε πολλά να μάθει.

Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει και το οικονομικό. Ο Απόλλωνας δεν πρόκειται να ξηλωθεί για τον αποκτήσει. Η πρόταση που του κατέθεσε ο ΟΦΗ (και την οποία αρνήθηκε) ήταν λίγο πάνω από 150 χιλιάδες, κάτι που εκ των πραγμάτων δείχνει πως ναι μεν για να αποσπάσεις την υπογραφή πρέπει να του προσφέρεις ένα καλό συμβόλαιο, αλλά την ίδια ώρα δεν χρειάζεται να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Γενικότερα ο Βούρος είναι μια καλή περίπτωση, την οποία στον Απόλλωνα έτρεξαν να κλείσουν κι όπως όλα δείχνουν η ανακοίνωση δεν αργεί. Βέβαια όπως ισχύει για όλους τους παίκτες, έτσι και στην συγκεκριμένη η κλισέ έκφραση, καθρέπτης όλων είναι το γήπεδο, ταιριάζει γάντι, ωστόσο οι προοπτικές της κίνησης αυτής είναι πέρα για πέρα θετικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση