ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Το τέλειο άλλοθι…

Το μόνο σίγουρο στην αποτυχία

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Πέταξε δύο βαθμούς στο «Αμμόχωστος» ο Απόλλωνας, καθώς ήταν καλύτερος από τη Νέα Σαλαμίνα και θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι. Ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και πλήρωσε μία αδράνεια στην άμυνα.

Σίγουρα, εάν είχε την τύχη με το μέρος του θα κέρδιζε το παιχνίδι, ειδικά στα δοκάρια του Πίττα. Γενικά, ο Απόλλωνας ήταν αρκετα καλός χθες και θα μπορούσε να... καθαρίσει το παιχνίδι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, διότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορούν να γίνονται συνέχεια «θαύματα». 

Μην περιμένει κανείς να δει το ποδόσφαιρο που είδε από τον Απόλλωνα για 2-3 χρόνια και δεν έχει να κάνει με τον Πετράκη, αλλά με την διαφορά στην ποιότητα του ρόστερ

Και δεν αναφερόμαστε στον χθεσινό παιχνίδι, αλλά γενικότερα. Όμως, αφορμή παίρνουμε από τον χθεσινό αγώνα, διότι θα τα βρίσκει συνέχεια μπροστά του, όποτε του προκύψει μία ατυχία, που είναι σύνηθες φαινόμενο στο ποδόσφαιρο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Απόλλωνας πληρώνει τον λάθος προγραμματισμό του καλοκαιριού και την μη έγκαιρη στελέχωση της ομάδα τώρα τον Γενάρη.

Δεν λέω ότι δεν ήρθαν καλοί παίκτες, αλλά είναι ανέτοιμοι. Για παράδειγμα ο Παπουνασβίλι ήρθε από τις αρχές του χρόνου και τώρα μπήκε για να παίξει παιχνίδι από την αρχή και ακόμη να μπορεί να βγάλει 90λεπτο. Το ίδιο πάνω, κάτω ισχύει και για τους άλλους δύο.

Ο Απόλλωνας χρειαζόταν ποιοτικές και άμεσες λύσεις για να καλύψει τα κενά που υπήρχαν από το καλοκαίρι, διότι είχε ένα βαρυφορτωμένο πρόγραμμα και θα έπρεπε να έχει βάθος στο ρόστερ.

Πέραν από τα υπόλοιπα κενά, προέκυψε στην πορεία ακόμη ένα, πολύ μεγαλύτερο. Η αποχώρηση του Σάλαϊ μπορεί να έχει φέρει πολλά λεφτά στην ομάδα και είναι τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο, ωστόσο έχει δημιουργήσει κενό στην άμυνα.

Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο Απόλλωνας ψάχνει για επιθετικό, από την στιγμή που τα προβλήματα στην άμυνα είναι μεγαλύτερα, κάτι που αναλύσαμε σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ (δες εδώ)

Και να καταλήξουμε στον Γιάννη Πετράκη, ο οποίος σίγουρα έχει κάνει κάποια λάθη, αλλά με το υλικό που διαθέτει ο Απόλλωνας και με το πρόγραμμα που είχε να διαχειριστεί, πάλι καλά που οι «κυανόλευκοι» είναι πρώτοι.

Διότι, δεν είναι δική του ευθύνη που έχει μόνο ένα τερματοφύλακα, ο οποίος στην ηλικία που βρίσκεται είναι λογικό να μην διαθέτει την ανάλογη εμπειρία για να διαχειριστεί αυτή την πίεση.

Ή μήπως έχει ευθύνη που έμεινε με μόνο δύο αξιόλογους στόπερ, χωρίς αριστερό μπακ (και δεν ξέρουμε πότε θα μπει στην ομάδα ο νέος) και με ένα δεξί μπακ που βρίσκεται στα 35. Και πάλι καλά που υπάρχει ο Πέδρο, διότι όποτε είναι καλά βλέπουμε την διαφορά.

Δεν βλέπουμε ότι ο Απόλλωνας εδώ και καιρό έμεινε με δύο μόνο εξτρεμ και ένα επιθετικό. Πάλι καλά που κατάφερε να πάρει πράγματα από τον Ματέι και κάποιους παίκτες που ήταν «εξαφανισμένοι» (πχ Φιλιώτης, Κατελάρης), για να μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση των συνεχόμενων αγώνων.

Και για να καταλήξουμε, όλοι περιμένουν τον Απόλλωνα να παίξει το ποδόσφαιρο της περιόδου 2017-18, αλλά δεν μπαίνει κανείς στην διαδικασία να συγκρίνει τα δυο ρόστερ. Αν το κάνει θα τον πιάσει η κατάθλιψη.

Οπόταν, μην περιμένει κανείς να δει το ποδόσφαιρο που είδε από τον Απόλλωνα για 2-3 χρόνια και δεν έχει να κάνει με τον Πετράκη, αλλά με την διαφορά στην ποιότητα του ρόστερ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το αντίθετο θα έλεγα. Μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο, γιατί πολύ απλά δεν έχει πολλές διαφορές από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ένα μόνο είναι το σίγουρο, ότι ο Πετράκης θα είναι πάντα το τέλειο άλλοθι στην αποτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μεταξύ άλλων: Τελευταία Ενημέρωση