ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Το σπάνιο φαινόμενο…

Που είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και φέτος

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Ανέκαθεν ο Απόλλωνας ήταν επιθετική ομάδα και τις περισσότερες φορές διέθετε στο δυναμικό του ένα φορ που πετύχαινε πολλά γκολ. Δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι κατά καιρός έχει αναδείξει και πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Nα μην υπάρχει ο επιθετικός με τα πολλά γκολ ή κάποιος παίκτης με διψήφιο αριθμό γκολ.

Η φετινή περίοδος φαίνεται να διαφέρει και είναι φαινόμενο που σπάνια το βλέπουμε στην ομάδα της Λεμεσού. Δηλαδή, να μην υπάρχει ο επιθετικός με τα πολλά γκολ ή κάποιος παίκτης με διψήφιο αριθμό γκολ.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε η αποχώρηση του Εμίλιο Ζελάγια, ο οποίος είχε πετύχει 8 γκολ και με τον ρυθμό σίγουρα θα έστελνε κι άλλες φορές την μπάλα στα δίκτυα. Ο Σερζ Γκακπέ θα μπορούσε επίσης να πετύχει διψήφιο αριθμό γκολ, αλλά ήρθε ο τραυματισμός, με αποτέλεσμα να χάσει κάποια παιχνίδια.

Ο Γάλλος βέβαια είναι εντελώς καλά πλέον και αν αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα σίγουρα θα έχει την ευκαιρία να φτάσει σε διψήφιο αριθμό γκολ, καθώς τώρα βρίσκεται στα έξι. Στα πέντε γκολ είναι ο Φώτης Παπουλής.

Αν δούμε τι γινόταν τα τελευταία χρόνια θα αντιληφθείτε αυτό που λέμε. Πέρσι για παράδειγμα, ο Απόλλωνας είχε δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό γκολ, καθώς ο Περέιρα πέτυχε 11 και ο Παπουλής 10. Βέβαια, είχε πετύχει και εφτά ο Μάγκλιτσα, που εάν έμενε σίγουρα θα ήταν κι αυτός στους διψήφιους.

Την περίοδο 2017/18 ήταν ο πιο παραγωγικός Απόλλωνας στην ιστορία και υπήρχαν τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό γκολ. Ζελάγια 17, Μάγκλιτσα 16, Παπουλής 15 και Ντα Σίλβα με 12.

Την προηγούμενη σεζόν ο Παπουλής ήταν ο πρώτος σκόρερ με 14 γκολ και τον ακολούθησε ο Ντα Σίλβα με 12. Στα εννιά γκολ έμειναν Μάγκλιτσα και Πίεχ.

Η σεζόν 2015/16 θα είχε παίκτη με διψήφιο αριθμό γκολ, από τα σπάνια. Ωστόσο, εννιά γκολ σημείωσε ο Παπουλής και από 8 οι Μάγκλιτσα, Ντα Σίλβα.

Το 2014/15 ο Φώτης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14 γκολ, με τον Γκιέ Γκιέ να ακολουθεί με 10 και τον Σανγκόι με 9.  Ο Αργεντινός ωστόσο ήταν ο πρώτος σκόρερ την προηγούμενη χρονιά (2013/14), καθώς τελείωσε την σεζόν με 18 γκολ. Ήταν η πρώτη χρονιά, μετά την επιστροφή του από την Ισπανία. Στα 12 γκολ έμεινε ο Παπουλής.

Στην πρώτη χρονιά του Νίκου Κίρζη στην προεδρία (2012/13) παρουσιάστηκε ξανά το φαινόμενο να μην υπάρχει παίκτης με διψήφιο αριθμό γκολ. Παπουλής με 9, Σολάρι με 7 (ήρθε στην ομάδα τον χειμώνα) και ο Μπαγκούρα με 6.

Το ίδιο φαινόμενο είχαμε και την σεζόν 2011/12, όπου ήταν μία μεταβατική περίοδος για την ομάδα. Ο Κιρόσφσκι ήταν ο πρώτο σκόρερ με 7 γκολ και ακολούθησε ο Μπανγκούρα με 6.

Η σεζόν 2010/11 ήταν η χρονιά του Μίλιαν Μιρτάκοβιτς. Ο Σέρβις «Killer» τελείωσε το πρωτάθλημα με 21 γκολ, με τον Μπαγκούρα να πετυχαίνει 10.

Τέλος, η σεζόν 2009/10 βρήκε τον Γκαστόν Σανγκόι να είναι και πάλι πρώτος σκόρερ της ομάδα με 13 γκολ και τον Αβραάμ να ακολουθεί με 10. Μετά από αυτή την χρονιά και οι δύο έκαναν μεταγραφή. Ο Αργεντινός στην Σπόρτιγκ Χιχόν και ο «φαλακρός» στην Ομόνοια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X