ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόλλων: Το πρωτάθλημα θέλει… άντερα

Πρέπει να βελτιωθούν και να μάθουν να ζουν με την πίεση οι «κυανόλευκοι»

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Έστω και δύσκολα, ο Απόλλωνας κατάφερε να επιβληθεί με 2-1 της ΕΝΠ στο Τσίρειο και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα που δέχτηκε την περασμένη αγωνιστική από την ΑΕΛ.

Ήταν μια πάρα πολύ αγχωτική νίκη για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, η οποία ευτύχησε να απαντήσει σχεδόν άμεσα στην ισοφάριση της ΕΝΠ και να πετύχει δεύτερο γκολ μετά από μερικά λεπτά, το οποίο ήταν και το νικητήριο.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ομάδα του Πετράκη

Οι «κυανόλευκοι» είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα όμως δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ από την πολυπρόσωπη άμυνα της ΕΝΠ. Επιπρόσθετα, σε κάποιες φάσεις φάνηκε ότι δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό για να γίνουν οι σωστές επιλογές στο επιθετικό τρίτο.
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης Πετράκης κλήθηκε να σχολιάσει τις βεβιασμένες-λανθασμένες επιλογές που είχαν οι παίκτες του στην επίθεση κυρίως στο 1ο ημίχρονο. Ο Κρητικός απέδωσε αυτές τις λάθος επιλογές και στη συσσωρευμένη πίεση που υπάρχει στους παίκτες λόγω του μεγάλου στόχου της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Σίγουρα, η πίεση του πρωταθλητισμού είναι αρκετά μεγάλη όμως θα πρέπει να βρουν τον τρόπο οι «κυανόλευκοι» να την διαχειρίζονται. Από τη στιγμή που ο Απόλλωνας στοχεύει στον τίτλο θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτή την πίεση, έτσι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την κούπα.

Θα συμφωνήσουμε με τον Γιάννη Πετράκη. Στην ομάδα υπάρχει τεράστια ποιότητα και τα περιθώρια βελτίωσης είναι πάρα πολύ μεγάλα. Επιβάλλεται ο Απόλλωνας να παρουσιαστεί βελτιωμένος γιατί η συνέχεια προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη ενώ η πίεση θα μεγαλώνει όσο φτάνουμε προς το τέλος.

Όπως δήλωσε και ο Χάμπος Κυριάκου μετά το τέλος του αγώνα, ο Απόλλωνας θα πρέπει να δώσει το 200% στους επόμενους αγώνες για να βελτιώσει την εικόνα του και να μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους.

Οι τοποθετήσεις του Χάμπου έβγαλαν αρκετή αυτοπεποίθηση, στοιχείο το οποίο χρειάζεται να έχει μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Το ζητούμενο είναι να καταφέρει ο Απόλλωνας να βγάλει αυτή την αυτοπεποίθηση στη συνέχεια ως ομάδα, να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση και να αποδείξει σε όλους ότι έχει άντερα και μέταλλο επίδοξου πρωταθλητή, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Ανόρθωση στο ΠΑΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση