ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόλλων: «Σύγκρουση» δύο κόσμων

Η τακτική προσήλωση διαδέχεται το αλέγκρο στυλ

24sports team

info@24sports.com.cy

Η ξαφνική αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα τις προηγούμενες μέρες μας φέρνει μπροστά σε μια «σύγκρουση» δύο κόσμων, από προπονητικής πλευράς. Είναι μια αλλαγή που θα φανεί αν θα πετύχει, εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο ένας «κόσμος» έχει να κάνει με το αλέγκρο, άναρχο και «ατημέλητο» ποδοσφαιρικό στυλ του Σωφρόνη Αυγουστή. Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια και των δύο θητειών του, εντυπωσιαστήκαμε από το φαντεζί και επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιζε η λεμεσιανή ομάδα, σε οποιαδήποτε έδρα.

Αυτό είναι που θα μείνει στο μυαλό μας από τον Κύπριο τεχνικό. Η ποδοσφαιρική του προσέγγιση και ο τρόπος παιχνιδιού του Απόλλωνα φάνταζε πολύ καλός για να είναι αληθινός για τα κυπριακά δεδομένα, ενώ και οι πανηγυρισμοί του στα γκολ θα μας μείνουν αξέχαστοι. Αυτά είναι ίσως και τα μεγαλύτερα παράσημα στην μέχρι τώρα σύντομη προπονητική του καριέρα.

Από την άλλη, έχουμε το πράο και ήρεμο ύφος του διαδόχου του. Ο Γιάννης Πετράκης συστήθηκε φέτος στο κυπριακό φίλαθλο κοινό, με τον Ολυμπιακό να κάνει σούπερ εμφανίσεις μετά από πάρα πολλά χρόνια και να διεκδικεί πράγματα, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Θιασώτης της τακτικής και της λεπτομέρειας, ενώ προσέχει και βελτιώνει σταδιακά τα πάντα, σχετικά με την ομάδα του. Επιπλέον, θα κοιτάξει να πάρει τους βαθμούς, αφού δεν φαίνεται να τον νοιάζει το θέαμα και τόσο.

Δεν έχει προπονήσει ποτέ του ομάδα που διεκδικεί πρωταθλήματα, αν και μετράει χρόνια στο «κουρμπέτι» του ποδοσφαίρου. Η μεγαλύτερη ομάδα που προπόνησε στην καριέρα του ήταν ο ΟΦΗ πριν τον ερχομό του στο νησί μας, αν και με τον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε «πράγματα και θαύματα», στα πέντε και κάτι χρόνια παραμονής του.

Το δεδομένο για τον Κρητικό τεχνικό είναι πως δεν μιλάει πολύ, αφού προτιμά τα έργα και όχι τα λόγια. Μοιάζει, πάντως, έτοιμος να διεκδικήσει διακρίσεις και τρόπαια, αν και το αν θα ταιριάξουν τα «χνώτα» του με αυτά του Απόλλωνα, θα το δείξει ο χρόνος.

Σε σχέση, πάντως, με τον προκάτοχό του, είναι εντελώς διαφορετικός και σαν χαρακτήρας, και σαν συμπεριφορά. Ο καθείς με την προσωπικότητα του, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ο Απόλλωνας να πετύχει τους στόχους του τον ερχόμενο Μάιο. Ο Σωφρόνης έβαλε γερές βάσεις, αλλά ο Γιάννης Πετράκης μπορεί να τελειώσει την δουλειά...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση