ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Σοφρώνης… σε νέα έκδοση

Οι 35 μέρες που ήταν εκτός ομάδας του έκαναν μεγάλο καλό

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Μετά την επιστροφή του στον Απόλλωνα, ο Σωφρόνης Αυγουστή είχε αναφέρει ότι το διάστημα που ήταν μακριά από την ομάδα τον βοήθησε να σκεφτεί κάποια πράγματα και να δει καλύτερα κάποια λάθη που έγινε στην προηγούμενη του θητεία.

Η αλήθεια είναι ότι οι 35 μέρες που ήταν εκτός ομάδας έκαναν μεγάλο καλό στον Κύπριο τεχνικό, γιατί βλέπουμε κάποια διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι του Απόλλωνα και νέα πράγματα, που δεν βλέπαμε προηγουμένως.

Πέραν από το σχήμα, 3-4-3 που έχει καθιερώσει από το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, έχουν γίνει και κάποια άλλα πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας. Και την περσινή περίοδο δοκίμασε να παίξει με τριάδα στην άμυνα, αλλά η διάταξη μπροστά ήταν πολύ διαφορετική.

Ήταν περισσότερο 3-5-2 που επέλεγε, με δύο φορ μπροστά και με διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης. Τώρα, το 3-4-3 υπάρχει ανάπτυξη από τα άκρα, μέσα από τα ανεβάσματα του Πέδρο και του Αγκίρε, αλλά και τον ακραίων επιθετικών. Ενώ, παίζει και κάθετα, καθώς οι ακραίοι επιθετικοί, περισσότερο συγκλίνουν προς τα μέσα.

Με αυτό το σχήμα, κάλυψε και τα κενά που υπήρχαν στην άμυνα, ενώ βοήθησε κάποιους παίκτες να βελτιωθούν, καθώς νιώθουν πιο άνετα γιατί έχουν κάλυψη, όπως για παράδειγμα ο Σάλαϊ. Πραγματικά, ο Ούγγρος είναι εξαιρετικός στους τελευταίους αγώνες.

Επιπλέον, βλέπουμε να παίρνει πράγματα απ’ όλους τους παίκτες που έχει στο ρόστερ, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια, αναγκάστηκε σε κάποιο βαθμό, λόγω των απουσιών που υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι.

Ακόμη ένα στοιχείο είναι οι στημένες φάσεις. Βλέπουμε τον Απόλλωνα να παίρνει γκολ από… κομπίνα στα κόρνερ ή σε φάουλ. Προηγουμένως, βλέπαμε είτε από τον Πέδρο, είτε από τον Ντα Σίλβα πιο παλιά να εκτελέσουν πάνω στον Γιούστε ή στον Βινίσιους πιο παλιά. Τώρα, βλέπουμε διαφορετικές… κομπίνες σε κάθε παιχνίδι και δεν τυχαίο που βρίσκει συνέχεια γκολ.

Με λίγα λόγια τον βλέπουμε βελτιωμένη τη νέα έκδοση του Σωφρόνη και το σημαντικό είναι ότι διαβάζει πάρα πολύ και μαθαίνει πράγματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση