ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόλλων: Ρεαλισμός λέγεται…

Κουβέντα μακριά από ακρότητες και υπερβολές… για το «θεό»

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Υπάρχει ένα θέμα στον Απόλλωνα. Το έχουμε πολύ- αναλύσει εδώ και χρόνια, δεν έχει όμως ποτέ εξαλειφθεί αντιθέτως διατηρείται, ανεξαρτήτως γεγονότων και καταστάσεων.

Σε τέτοιο βαθμό που πλέον είσαι πεπεισμένος ότι η υπερβολή, σε αρνητικές ή θετικές κατευθύνσεις, είναι ζωτικής σημασίας ή αν θες κύριο χαρακτηριστικό των κατοίκων του μπλε πλανήτη.

Άμα έλεγες πριν καιρό ότι ο Απόλλωνας είναι το δεύτερο φαβορί για το πρωτάθλημα, θα σου καταλόγιζαν ότι είσαι μέλος μιας μυστικιστικής οργάνωσης με έδρα την Κοφίνου που θέλει να σπείρει τον κορωνοϊό

Τα παραδείγματα είναι δεκάδες, κρατούν χρόνια και χρόνια και είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο μελέτης για τα παιδιά που αγαπούν τον Απόλλωνα και καταγράφουν την ιστορία του. Αναφέρομαι σ’ ένα σάιτ, που έχει ως κύριο περιεχόμενο ιστορίες και γεγονότα από το παρελθόν, που πολύ μου αρέσει και ας μην ανήκω σ’ αυτή την κοινωνία, τη γαλανόλευκη.

Πάντως από υλικό είμαι σίγουρος ότι θα εντοπίσουν όσο τραβά η ψυχούλα τους. Γιατί, η υπερβολή έχει καθορίσει σημαντικά και ασήμαντα κεφάλαια, του βιβλίου της ιστορίας του «θεού». Τις πλείστες φορές μάλιστα, όλη αυτή η υπερβολή διαχεόταν από την ίδια τη διοίκηση. Την παρούσα ή και τις παλαιότερες…

Όπως και να έχει, ιστορικοί ή μερακλήδες δεν είμαστε, ας καταπιαστούμε με τα φετινά δεδομένα για την ομάδα.

Αρχικά να σου πω, ότι αν πριν από τρεις εβδομάδες, έλεγες σε κάποιον ότι ο Νταμπό δεν έχει το κρύο αίμα ενός ελεύθερου σκοπευτή, θα σου έλεγε ότι είσαι αντί- Απολλωνίστας. Άμα σε μια κουβέντα παρεϊστικη που περιλάμβανε και Απολλωνίστες τολμούσες να πεις ότι ο Σάλαϊ είναι μεν καλός παίκτης αλλά δεν είναι ο Φαν Ντάικ, είναι όμως τυχερός που έχει συνάδελφο το Ρομπέρζ γιατί έχει πολλά να μάθει, θα σου απαντούσε ότι είσαι πράκτορας των Τούρκων και θέλεις να αλλοιώσεις τον πληθυσμό στην Κύπρο. Άμα δε, πριν από το ματς με την Καρμιώτισσα, επί Σοφρώνη δηλαδή, έκανες τη μαλακία και ισχυριζόσουν ότι ο Απόλλωνας είναι το δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο φαβορί για το πρωτάθλημα, τότε δεν θα είχαν κανένα ενδοιασμό να σου φορτώσουν ότι εσύ έφερες τον κορωνοϊό στην ανθρωπότητα και μοναδικός στόχος σου είναι να εμβολιάσεις τον κόσμο , γιατί είσαι μέλος μιας μυστικιστικής οργάνωσης με έδρα την Κοφίνου ή την Καλαβασό.

Υπερβολές παντού και καθημερινές. Μπορεί ν’ ακούσεις ή να διαβάσεις ότι ο Σάλαϊ δεν κάνει για τη Ντόρτμουντ αλλά μόνο για τη Μπάγερν Μονάχου και από την άλλη ν’ ακούσεις ότι ο Σάλαϊ παίζει γιατί η διοίκηση θέλει να τον πουλήσει.

Αυτά, με συγχωρείτε δεν τα επινοώ, ούτε τα σκέφτομαι, είναι περιεχόμενο της καθημερινής κουβέντας που ακούγεται για τον Απόλλωνα, από Απολλωνίστες και μόνο. Οι οποίοι Απολλωνίστες στο πλαίσιο της υπερβολής που λέγαμε πιο πάνω, κάθε φορά που υπάρχει κρίση, χάνονται, καταστροφολογούν και φυσικά θυμούνται τον Κονναφή και όποτε η ομάδα πάει πρίμα, απλά περιμένουν τον Κούμα να το φέρει στη Λεμεσό για να ξεκινήσουν τα πανηγύρια για το 4ο. 

Να μην ξεχάσω το επιχείρημα του "είμαστε πρώτοι" πριν ακόμη γίνει η παρέλαση της 28ης , θέλοντας έτσι να δείξουμε ότι όλα παν μέλι, γάλα και με βάση το πλάνο. 

Γι' αυτό σου λέω περβολές. Ή να το γράψω καλύτερα… μαλακίες.

Ο Απόλλωνας είναι μια καλή ομάδα, έχει εμπειρία πρωταθλητισμού, καλές μονάδες, είχε έναν προπονητή που δυστυχώς μετά από καιρό ψαχνόταν, σε τέτοιο βαθμό που τελικώς του άνοιξαν την πόρτα εξόδου και δυστυχώς επίσης μια διοίκηση που για καιρό ψάχνεται για το πώς μπορεί να πάρει επιτέλους ένα πρωτάθλημα.

Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν συσσωρεύτηκε στο Κολόσσι η γνώση, η εμπειρία και η μέθοδος για να το πάρουν, προπονητής και διοίκηση, είναι ένα μέγα θέμα, το σημαντικότερο κατ’ εμέ, το οποίο όμως δεν θ’ αναλύσουμε στην παρούσα φάση.

Γενικώς είμαστε στο ψάξιμο κατά την άποψη μου. Και αν ο Σοφρώνης εργάζεται πια στη Λάρνακα και καθόλου δεν ενδιαφέρει τον Απόλλωνα αν, πόσο και πως ψάχνεται, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε πως ψάχνει τη διάκριση, η διοίκηση, ο νυν προπονητής και η ομάδα γενικότερα.

Ως προς τη διοίκηση και κυρίως το Νίκο Κίρζη, έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του, με την απόφαση να κινήσει γη και ουρανό και να «κλέψει» τον Πετράκη, όπως ο Πάρης απήγαγε την ωραία Ελένη στο έπος του Ομήρου.

Το γεγονός ότι παρακινδύνευσαν πράγματα και καταστάσεις, αγνοήσαν το ηθικό κομμάτι της «απαγωγής», πλήρωσαν και τελικώς συμφώνησαν τον Ελλαδίτη αποδεικνύει και τη πίστη τους ότι ο συγκεκριμένος προπονητής θα είναι αυτός που επιτέλους θα φέρει το τιμημένο… στην Γλάδστωνος, Μεσολογγίου, Αγίου Ανδρέου όλη τη Λεμεσό. Η απόφαση τους είναι κομβική και θα κριθεί αν είναι σωστή ή όχι, με το πέρας του χρόνου.

Από κει και πέρα, ο Ελλαδίτης, το είδε ως πρόκληση ζωής και άμα με ρωτάς καλά έκανε, μόνο που προσπάθησε αρχικά να πατήσει σε δύο βάρκες. Γιατί να είσαι προπονητής του Απόλλωνα και να τρέχεις σε ματς του Ολυμπιακού με τον υπέρ-προβαλλόμενο σε βίντεο στα social media, ισχυρό άνδρα της ομάδας που πήρε κιόλας λεφτά για να φύγεις, όπως και να το δούμε, μοιάζει κάπως. Πήρες την απόφαση να φύγεις, προσέφερες εκεί… φεύγεις και τις δημόσιες ή προσωπικές σχέσεις της αφήνεις στην άκρη.

Πέραν τούτου, ο Ελλαδίτης είναι συμπαθής, σοβαρός, μετρημένος και μακάρι να του παν όλα όπως τα οραματίζεται. Το γεγονός ότι παίρνει μια ομάδα, μεγάλη, σουλουπωμένη, οργανωμένη είναι πρόκληση και απομένει να δούμε αν μπορεί ν’ ανταποκριθεί. Το αρνητικό γι’ αυτόν είναι σίγουρα ότι ο προκάτοχος του και προσέφερε και αγαπήθηκε και αναγνωρίστηκε όσο λίγοι. Συνεπώς το μέτρο σύγκρισης είναι αναπόφευκτα βαρύ και δύσκολο. Ασήκωτο… σίγουρα όχι.

Τώρα για την ομάδα, όπως είπαμε έχει όπως όλες οι ομάδες του κόσμου τα καλά και τα κακά της. Αν με ρωτάς είναι τόσο εμφανής η αναγκαιότητα του Ρομπέρζ στην ενδεκάδα που μοιάζει με τις πάνες που κουβαλούν οι γονείς για το βρέφος. Τώρα γιατί δεν ξεκίνησε με την ΑΕΛ, δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Μπάμπιτς, τρίτος επιθετικός στον αντίπαλο, νόμιζες είναι ο Ίμπρα και βόλταρε στην πόλη μας.

Πέραν τούτου, είναι δεδομένο ότι επί Πετράκη θ’ αλλάξει η ταυτότητα, οι ανάγκες και η φορεσιά της ομάδας. Συνεπώς και αυτή θέλει χρόνο. Δεν συμμερίζομαι πάντως τις υπερβολές του τύπου η ομάδα είναι γεμάτη… και "πάλι καλά που υπάρχουν πέντε αλλαγές γιατί έχουμε το πληρέστερο ρόστερ". Ναι το ακούσαμε και αυτό!!! Μεταξύ μας η μαλακία βαράει σύννεφο… δυστυχώς.

Είναι άσκοπο, ίσως και ανούσιο να μιλάμε για μια ομάδα που δεν ξέρουμε και καλά πως θα διαμορφωθεί και πως θέλει να την διαμορφώσει ο νέος προπονητής. Στη θεωρητική κουβέντα για το τι χρειάζεται, πολλά μπορεί να ειπωθούν. Ακραίοι μπακ, αριστερός κυρίως, αριστερό εξτρέμ, άλλοι λεν για επιθετικό κορυφής, άλλοι για box to box και άλλοι για ένα μοντέρνο δεκάρι.

Ομολογώ ότι είναι παρακινδυνευμένο να εκφράσεις μετά σιγουριάς, τι χρειάζεται νοουμένου ότι ο Πετράκης δεν μας έχει αποκαλυφθεί πλήρως.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που πρωτίστως χρειάζεται να επιβληθεί είναι η προσγείωση στην πραγματικότητα και η αποχή από την υπερβολή.  Ρεαλισμός, λέγεται. Αυτό ακριβώς λείπει από την ομάδα και δυστυχώς, δεν βρίσκεται προς το παρόν κανείς  να τον επιβάλει...

Εάν όμως λάβουμε υπόψη την πιο πάνω θεωρία που φέρει την υπερβολή κύριο στοιχείο της ομάδας και των οπαδών της, τότε μοιάζει δύσκολο καθώς όλοι  γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Απόλλωνας, ευλογία ή κατάρα , όπως θες πες το, διοικείται από Απολλωνίστες.

Άρα θα πρέπει να ψάξουμε σ' ένα ξένο για να το κάνει.  Μακάρι να ναι ο Πετράκης ή λες να είναι ο καινούργιος μέτοχος εν ονόματι Χίκο...;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση