ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Πως τελειοποιείται το 3-4-3

Με προσθήκες τώρα και τον Γενάρη μπορεί να γίνει η δουλειά

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Σωφρόνης Αυγουστή επέλεξε την διάταξη 3-4-3 και φαίνεται να του βγαίνει στο γήπεδο, καθώς ο Απόλλωνας αρχίζει να βελτιώνεται, κάτι που ανάγκασε τον Κύπριο τεχνικό να αναφέρει στην δημοσιογραφική ότι δεν είναι θετική για την ομάδα του η διακοπή.

Σίγουρα, όταν εφαρμόζεις κάτι καινούργιο χρειάζεται τον χρόνο του μέχρι να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Το τέλειο δύσκολα μπορείς να το πιάσεις, αλλά μπορείς να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο, εάν δουλέψεις αρκετά.

Και ο Απόλλωνας τώρα αρχίζει να το δουλεύει, άρα θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει. Όμως, σε οποιοδήποτε σύστημα, έτσι και το 3-4-3 έχει τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του.

Φαντάζομαι ότι ο Κύπριος τεχνικός αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα του για να καλύψει τα κενά στην άμυνα και να βελτιώσει την ομάδα δημιουργικά. Με τον τρόπο αυτό βγάζει περισσότερους παίκτες στην επίθεση και δίνει περισσότερη ελευθερία στους δύο μπακ-χαφ, Αγκίρε και Πέδρο.

Αυτός ο τρόπος έφερε άμεσα αποτελέσματα, αλλά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Η άμυνα θα έχει καλύτερη συνοχή με την επιστροφή του Ρομπέρζ, ενώ στην μεσαία γραμμή με μία νέα πιο ποιοτική προσθήκη τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα.

Επίσης, θα μπει αργά ή γρήγορα σε αυτό το σύστημα και ο Γιαννιώτας, αντί του Περέιρα ή του Παπουλή. Με αυτό σχήμα, έχει αναγεννηθεί ο Γκακπέ, που σκόραρε στα δύο τελευταία παιχνίδια, ενώ θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλα γκολ.

Με μία πιο ποιοτική προσθήκη τον χειμώνα για την κορυφή της επίθεσης, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα. Διότι, ο Γκακπέ είναι καλός παίκτης, αλλά δεν είναι γκολτζής. Και με αυτό το σχήμα χρειάζεσαι ένα παίκτη που θα τρέχει αρκετά στην επίθεση και να έχει το εύκολο γκολ.

Συνεπώς, με αυτά τα πράγματα μπορεί να τελειοποιηθεί αυτό το σχήμα και ο Απόλλωνας να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X