ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Αποφάσισαν εξωστρέφεια...

Η συνάντηση με τους δημοσιογράφους στον Κολόσσι ήταν η αρχή μιας νέας εποχής στους κυανόλευκους

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Όταν φτάσαμε στο «Κολόσσι» η αλήθεια δεν είχαμε υπόψη μας τι ακριβώς θα συναντούσαμε, αλλά με το παρκινγκ γεμάτο μια πρώτη ιδέα την έπαιρνες πως δε θα ήταν μια τυπική συνάντηση με τον πρόεδρο και άντε τον εκπρόσωπο τύπου.

Αποφασίστηκε όπως γίνεται κάθε βδομάδα πριν τους αγώνες συνέντευξη τύπου από τον προπονητή και τις περισσότερες φορές θα είναι εκεί να απαντά ερωτήσεις και ο Κονναφής

Ο Νίκος Κίρζης μας εξήγησε πως ήθελε εκεί να είναι όλοι όσοι παίρνουν αποφάσεις και έτσι παρευρέθηκαν οι αντιπρόεδροι της εταιρείας, Κιννής, Γλυκής, ο πρόεδρος του σωματείου και επίσης αντιπρόεδρος Μαρίνος Ευσταθίου, ο διευθυντής ποδοσφαίρου Πέτρος Κονναφής και ο προπονητής Ιβάν Βουκομάνοβιτς με το συνεργάτη του. Μας λέχθηκε μάλιστα πως θα ήταν και ο Dr Κακαβελάκης παρών αν δεν είχε κάποια άλλη υποχρέωση.

Η λογική είχε να κάνει με την απόφαση της διοίκησης να αλλάξει κάποια πράγματα στον τρόπο που έρχεται σε επαφή με τα ΜΜΕ και κατ΄ επέκταση με τον κόσμο γιατί παραδέχθηκαν πως δεν το έκαναν ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά όσο έπρεπε. Έτσι κάλεσε και τον διευθυντή ποδοσφαίρου αλλά και τον προπονητή να μιλήσουν με τους τρεις άνδρες να συμφωνούν σε ένα πράγμα: η ομάδα που έφτιαξαν φέτος μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Το είπαν όλοι και μάλιστα υπεραμύνθηκαν των επιλογών τους και ζήτησαν από ΜΜΕ και κόσμο να κάνει υπομονή να τους δει για λίγο καιρό και μετά να τους κρίνει.

Για να δοθεί συνέχεια σε αυτή την πρώτη επαφή, αποφασίστηκε όπως γίνεται κάθε βδομάδα πριν τους αγώνες συνέντευξη τύπου από τον προπονητή και τις περισσότερες φορές θα είναι εκεί να απαντά ερωτήσεις και ο Κονναφής. Θέλουν να μπορεί ο Βουκομάνοβιτς να εξηγεί κάποια πράγματα ώστε να μπορεί και ο κόσμος να καταλαβαίνει τα όσα βλέπει. Π.χ. για τα δυο χρόνια αποχής από τους πάγκους μας ανέφερε πως είχε προτάσεις και τις απέρριψε γιατί ένιωσε πως τόσα χρόνια μακριά από το σπίτι του είχε ανάγκη λίγο να επιστρέψει στα απλά και τα καθημερινά.

Δούλευε όμως ως εκπαιδευτής στη σχολή προπονητών του Βελγίου, όπου διαμένει μόνιμα, αλλά και ως pundit στη Βελγική τηλεόραση. Είχε και συνεργασία για τους αγώνες της πρώην ομάδας του, Ερυθρού Αστέρα, στο τσάμπιονς λιγκ τους οποίους επίσης σχολίαζε μέχρι και πρόσφατα στα φετινά προκριματικά.

Όταν τον ρωτήσαμε για το πρωτάθλημα, υπήρξε αφοπλιστικός αφού μας πέταξε την ατάκα πως σε κάποιες ομάδες δε χρειάζεται να σου πουν τους στόχους. Τους καταλαβαίνεις με το που πας και οι δικοί του στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Μας εξήγησε πως ήταν ακριβώς έτσι και στο προηγούμενο κλαμπ που δούλεψε Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Από πλευράς του, ο Κονναφής παραδέχθηκε πως δεν είναι η καλύτερή του η επαφή με τα ΜΜΕ αλλά είναι κάτι που προσπαθούν να αλλάξουν. Τόνισε πως έγιναν ποδοσφαιρικές επιλογές με στόχο το πρωτάθλημα και στη βάση του να υπάρχει ένα ρόστερ που να έχει και παρόν αλλά και μέλλον. Τονίστηκε το γεγονός πως φέτος μπήκαν και στη διαδικασία να πουλήσουν παίκτες, Ματία, Καρώ, Ντιλάν, Μάγκλιτσα, ποσοστό σε Ζάντερ, κάτι που στο εξής θα αποτελεί και στόχο της ομάδας με περιπτώσεις όπως π.χ. αυτή του Ατίλα Σάλαι.

Για το αριστερό μπακ και την χιλιοτραγουδισμένη ταλαιπωρία της ομάδας στη θέση αυτή, τοποθετήθηκε για την περίπτωση Χαφές και το πώς τελικά δεν ήρθε ενώ είχαν συμφωνηθεί όλα και για την περίπτωση Μπεσάντ πως ουσιαστικά «θυσιάστηκε» για την επιστροφή Ρομπέρζ. Τονίστηκε δε πως αν χρειαστεί το Γενάρη να αλλάξει κάτι θα το κάνουν.

Σε γενικές γραμμές φύγαμε από το Κολόσσι με την αίσθηση πως τα όσα κάνουν έχουν αποφασίσει να τα προβάλουν περισσότερο και η πίστη για τις δυνατότητες της ομάδας δε χάθηκε, ούτε κλονίστηκε. Ταμείο για αυτό βέβαια, μόνο τον Μάη μπορείς να κάνεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X