ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Απόλλων: Η ζαριά του Πέτρου…

Το ρίσκο και η ευθύνη της επιλογής του Ιβάν Βουκομάνοβιτς είναι στον διευθυντή ποδοσφαίρου

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Έκλεισε το κεφάλαιο του νέου προπονητή στον Απόλλωνα, με τους «κυανόλευκους» να πορεύονται πλέον με τον Ιβάν Βουκομάνοβιτς στον πάγκο, ο οποίος υπόγραψε συμβόλαιο δύο χρόνων με την ομάδα της Λεμεσού.

Η αλήθεια είναι ότι η πρόσληψη του Σέρβου τεχνικού δεν άρεσε στον κόσμο της ομάδας και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος, κάνοντας μία βόλτα στα social media, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ρίσκο θα υπήρχε εάν ερχόταν κάποιος έμπειρος προπονητής, με τίτλους και διακρίσεις

Όλοι περίμεναν κάτι διαφορετικό. Ένα προπονητή με τίτλους και διακρίσεις, που θα έχει την εμπειρία να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αντί αυτού, ήρθε ένας νεαρός προπονητής, που κατέκτησε κύπελλο στην Σλοβακία και έχει εμπειρία από τους ομίλους του Europa League.

Σίγουρα, η επιλογή του Βουκομάνοβιτς εμπεριέχει ρίσκο. Όπως ρίσκο θα υπήρχε εάν ερχόταν κάποιος έμπειρος προπονητής, με τίτλους και διακρίσεις. Βασικά, πάντα υπάρχει ρίσκο. Μεγάλο ή μικρό. Στην προκειμένη όμως, ο Απόλλωνας και δη ο Πέτρος Κονναφής παίρνει μεγάλο ρίσκο.

Διότι, πρόκειται για ένα προπονητή χωρίς πολλές εμπειρίες και χωρίς να έχει εικόνα από το Κυπριακό πρωτάθλημα. Άρα, θα χρειαστεί και χρόνο για να προσαρμοστεί, κάτι που παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις. Βέβαια, έχει ένα πλεονέκτημα, ότι μιλά πολλές γλώσσες και θα μπορεί να συνεννοηθεί πιο εύκολα, έτσι ώστε να περάσει την φιλοσοφία του.

Το ότι δεν έχει πολλές εμπειρίες και διακρίσεις, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πετύχει. Διότι, στην Κύπρο μάθαμε να κρίνουμε κάποιον, πριν περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει. Αυτή είναι η πραγματικότητα της χώρας μας και δύσκολα θα αλλάξει.

Βέβαια, θα μπορούσε να γίνει μία επιλογή που θα μείωνε το ρίσκο, αλλά και πάλι δεν μπορεί να εγγυηθεί κάποιος για την επιτυχία. Συνεπώς, δεν μπορούμε να κρίνουμε αυτή την στιγμή την επιλογή του Σέρβου, θετικά ή αρνητικά.

Όμως, ένα είναι το σίγουρο, ότι το ρίσκο και η ευθύνη της επιλογής του Ιβάν Βουκομάνοβιτς είναι στον διευθυντή ποδοσφαίρου, Πέτρου Κονναφή. Αυτός θα κριθεί στο τέλος της ημέρας. Ο κόσμος, αυτό που οφείλει να κάνει, είναι να τον στηρίξει, εάν θέλει το καλό της ομάδας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ονησίφορος Σταύρου

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X