ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόλλων: Όχι στον πανικό

Δεν χρειάζονται βεβιασμένες κινήσεις...

24sports team

info@24sports.com.cy

Τέταρτη σερί ήττα για τον Απόλλωνα ο οποίος απ’ την πρωτιά βρέθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες στην 8η θέση κι ολοένα βυθίζεται. Το μαύρο κουτί της κατρακύλας δείχνει πως υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν, κάποια εκ των οποίων χρειάζονται χρόνο, ενώ είναι ξεκάθαρο πως κινήσεις πανικού μόνο καλό δεν πράττουν σε περιόδους κρίσης.

Ξεκινώντας όμως με αυτά που μπορούν να αλλάξουν άμεσα, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ανέλαβε μα και απέδωσε ευθύνες στους ποδοσφαιριστές του. Μίλησε για έλλειψη προσωπικότητας, «κτυπώντας το καμπανάκι» στους παίκτες του, αφήνοντας τους δημόσια εκτεθειμένους. Δεν είναι μια σύνηθες πρακτική του Σέρβου, ο οποίος πρώτη φορά πράττει κάτι τέτοιο τουλάχιστον στα Κυπριακά γήπεδα, και με αυτό τον τρόπο στέλνει ένα ηλεκτροσόκ στους παίκτες του απ’ τους οποίους απαιτεί πολλά περισσότερα.

Απ’ την άλλη άμοιρος ευθυνών δεν είναι ούτε ο Μίλογεβιτς, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή μοιάζει άστοχο να τεθεί το οποιοδήποτε θέμα απομάκρυνσης του. Προπονητής που δεν έστησε την ομάδα, που δεν έκανε την προετοιμασία, που βρήκε μπροστά του μακροχρόνιους τραυματισμούς κι ερωτηματικά (βλέπε Σαγκάλ), και του οποίου το παρελθόν δείχνει πως αν του δώσεις χρόνο να δουλέψει θα φέρει καλά αποτελέσματα. Επί αυτού στηρίζεις και βοηθάς έναν τέτοιο τεχνικό, παρέχοντας του τα κατάλληλα εφόδια για να πετύχει τους στόχους της ομάδας.

Παράλληλα είναι ξεκάθαρο πλέον πως η ομάδα έχει θέμα ποιότητας, τουλάχιστον συγκρίνοντας την με τους άμεσους ανταγωνιστές που διεκδικούν πρωτάθλημα. Απουσιάζει ο ηγέτης στην άμυνα, δεν βρέθηκε ο εξτρέμ που θα αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου, ενώ πέραν των Βαλμπουενά και Μάρκες υπάρχουν θέματα στην δημιουργία και την εκτέλεση. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να λυθεί άμεσα, αν και ο Γενάρης δεν είναι μακριά. Εκεί ακριβώς έρχεται ο ρόλος της διοίκησης που θα πρέπει με τις προσθήκες να προσφέρει στον προπονητή του παίκτες που θέλει και θεωρεί πως η ομάδα χρειάζεται για να ανακάμψει.

Εκ των πραγμάτων η ομάδα δείχνει να βυθίζεται, ωστόσο σε αυτές τις καταστάσεις χρειάζεται ψυχραιμία κι άμεση αντίδραση χωρίς κινήσεις πανικού. Η στήριξη στον προπονητή και η αποφυγή της εσωστρέφειας είναι σημαντικά, ενώ συνάμα οι παίκτες θα πρέπει να αφήσουν πίσω τα στραβά αποτελέσματα, την κακή ψυχολογία και να βγάλουν πάθος, θέληση και ένταση στο γήπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Απόλλων-ΑΕΛ: Last chance...

Απόλλων-ΑΕΛ: Last chance...

Η διάκριση στην δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση είναι μια λύση που αμφότερες θα κυνηγήσουν.
Παντελής Παντελή
 |  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ