ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Όταν ο γάτος συνάντησε τον σκύλο

Μία σχέση αλληλοεκτίμησης και σεβασμού, που παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια δεν χάλασε ποτέ

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Μπορεί ένας σκύλος να ζήσει και συνυπάρξει με ένα γάτο. Πολύ δύσκολο, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως αυτή στην ιστορία μας, που είναι μία σχέση αλληλοεκτίμησης και σεβασμού.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, είναι ο προπονητής του Απόλλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή, με το προσωνύμιο «Κάττος» από τον καιρό που αγωνιζόταν ποδόσφαιρο, αλλά και ο Εστεμπάν Σακέτι, που κατά καιρούς όλοι τον αποκαλέσαμε «σκύλο», για τον τρόπο που αγωνίζεται.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τις τύχες του Απόλλωνα ο Κύπριος τεχνικός έδειξε την εκτίμηση του στον Αργεντινό μέσο, ο οποίος σπάνια δεν βρισκόταν στην ενδεκάδα. Μόνο εάν υπήρχε κάποιος λόγος έμεινε εκτός.

Ο Σακέτι μπορεί να είναι ένας παίκτης που τρέχει σε όλο το γήπεδο και μαρκάρει παντού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αρέσει σε όλους τους προπονητές. Έχουν να λένε ότι είναι ένας παίκτης που δεν μπορείς να τον «καλουπώσεις» και να τον βάλεις να παίξει τακτική μέσα στο γήπεδο. Του αρέσει να τρέχει παντού και να πιέζει τον αντίπαλο.

Γι’ αυτό, τον άφησε να φύγει από την ΑΕΛ ο Χριστάκης Χριστοφόρου, διότι δεν μπορούσε να μπει σε «καλούπι» και να παίξει τακτική. Το ίδιο υποστήριζε σε γενικές γραμμές και ο Πέδρο Εμάνουελ, που ήρθε και τον βρήκε στον Απόλλωνα. Και μάλιστα, όταν το χρησιμοποιούσε στο 4-1-4-1 που εφάρμοσε τις περισσότερες φορές στην ομάδα, τοποθετούσε τον Σακέτι κυρίως μπροστά από τον «κόφτη».

Διότι πολύ απλά δεν μπορούσε να μείνει στην θέση του και να καλύψει τον χώρο μπροστά από τα στόπερ, όπως ήθελε από τον «κόφτη» ο Πέδρο Εμάνουελ, αλλά επίσης δεν έχει καλή τεχνική κατάρτιση για να μπορεί να προωθήσει γρήγορα και σωστά την μπάλα.

Αναλαμβάνοντας την ομάδα ο Σωφρόνης, γνώριζε πολύ καλά τα ελαττώματα του Σακέτι και ταυτόχρονα τα θετικά του. Έτσι, του έδωσε τον ελεύθερο ρόλο στην μεσαία γραμμή (όπως θέλει) για να τρέχει συνέχεια και να προσπαθεί να κλέψει μπάλες, γιατί η φιλοσοφία του Κύπριου τεχνικού είναι η πίεση από ψηλά. Και τον ρόλο μπροστά από τα στόπερ τον έδωσε πότε στον Χάμπο, πότε στον Άλεφ και πότε στον Μάρκοβιτς.

Αυτός ο ρόλος άρεσε στον «σκύλο», ο οποίος δούλεψε αρκετά και στο τεχνικό κομμάτι, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση, γιατί στην αρχή δεν μπορούσε να δώσει σωστά ούτε μία πάσα στα 10-15 μέτρα. Όχι πως τώρα έγινε τεχνίτης, αλλά είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα απ’ ότι ήταν πριν μερικά χρόνια.

Και μπορεί κατά καιρούς ο Σακέτι να έκανε πράγματα μέσα στο γήπεδο που στοίχησαν στην ομάδα με τις αποβολές και τις κίτρινες που δεχόταν, αλλά ο Σωφρόνης δεν έπαψε ποτέ να τον εκτιμά.

Μάλιστα ο Σωφρόνης μετά την αποβολή του στο παιχνίδι με την Σάμρον Ρόβερς είπε ότι αυτός είναι ο Σακέτι και δεν θα αλλάξει στα 33α του και τον δεχόμαστε έτσι όπως είναι. Ενδεικτικό της εκτίμησης που τρέφει προς τον «σκύλο».

Ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς πήγε να βάλει στο περιθώριο τον Αργεντινό, καθώς στα τέσσερα παιχνίδια που ήταν στον πάγκο της ομάδας, έπαιξε μόνο στο ένα και φάνηκε ότι αρχίζει το τέλος του Σακέτι από τον Απόλλωνα.

Ωστόσο, η επιστροφή του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο της ομάδας, άλλαξαν τα δεδομένα και ο 33χρονος άσος επανήλθε στην ενδεκάδα από το πρώτο παιχνίδι, έτσι ώστε να συνεχιστεί (όσο πάει) η ιστορία του γάτου και του σκύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X