ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Οι λεβέντες έγιναν και μάγκες

Από Ηράκλειο, Λάρνακα χωρίς σταματημό

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Έμαθε κανείς τελικά γιατί ο Σάλαϊ βγήκε σαν φορ στο Ηράκλειο; Μόνο ο Σοφρώνης ξέρει, αλλά ας τα’ αφήσουμε αυτά. Το θέμα είναι ότι η ομάδα πάει αέρα- πατέρα και από λεβέντες στο Ηράκλειο, έγιναν μάγκες μες στη Λάρνακα.

Πέμπτη με τον ΟΦΗ, Κυριακή με την Ανόρθωση που ήταν γηπεδούχος και ξεκούραστη, οι λεβέντες έβαλαν την μπάλα χάμω, έβγαλαν την ποιότητα που έχουν και με μάγκικο τρόπο πέρασαν ένα ακόμη διπλό που δεν το λες και πολύ- προγραμματισμένο.

Απέναντι στη δύναμη των παικτών της Ανόρθωσης και καμιά φορά το σκληρό παιγνίδι, ούτε και που κώλωσαν, ούτε φοβήθηκαν, ούτε μάσησαν. Και ας έμειναν και πίσω στο σκορ. Τούμπα από το πρώτο ημίχρονο, σωστή διαχείριση στο Β’, κέρασε και ο Λάρσον στο ντεμπούτο το, όλα καλά και άγια... να περάσουν πια οι Πολωνοί.

Θέλω να το πω, γιατί θα σκάσω. Με τον Ρομπέρζ να είναι αυτός που είναι και εγώ μπαίνω μέσα και κάνω άμυνα. Είναι απολαυστικός ο τρελό- Γάλλος και είναι κάτι που όλοι το λέγαμε. Ότι δηλαδή αν είναι καλά και συγκεντρωμένος, τότε ο Απόλλωνας είναι άλλη ομάδα. Και οι δίπλα του το ίδιο.

Θυμήσου τον Σάλαϊ δίπλα από τoν Σελίμοβιτς και δες τον Ούγγρο δίπλα από τον Γάλλο. Άλλο πράγμα. Εδώ ο Κατελάρης μόλις που πρόβαρε την μπλε και έδειξε να κολλάει στο σύνολο. Αυτό σημαίνει να είσαι ηγέτης. Και αυτός είναι τέτοιος. Και ηγέτης και ποιοτικός. Όπως τους Κρητικούς έτσι και στο Παπαδόπουλος τους κατάπινε όπως το pac-man.

Συγκεντρώθηκα στο Γάλλο γιατί για τα επιθετικά όπλα που έχεις και το δέσιμο που δημιουργείται μεταξύ τους θα μας απασχολήσει είμαι σίγουρος κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ντιγκινί, Λάρσον, Μπένσοπ, Νταμπό και Γιαννιώτας έχοντας πίσω τα σκυλιά, θα κάνουν παπάδες άμα τους κάτσει η χρονιά. Απ’ όλους σήμερα πάντως καλύτερος ήταν ο Γιαννιώτας. Σκίστηκε σήμερα ο Ελλαδίτης και μπράβο του.

Αυτός όμως που αξίζει αναφοράς δεν είναι άλλος από τον Δημητρίου. Συγκεντρωμένος, σοβαρός, σταθερός και κυρίως χωρίς φόβο, αξίζει του παιδιού μια και δύο ευκαιρίες. Ο Απόλλωνας κατά καιρούς κάνει διάφορα κουφά κόντρα στα δεδομένα της εποχής. Άμα καταφέρει ν’ αναδείξει κύπριο τερματοφύλακα, μετά από 100 χρόνια αφθαρσίας , τότε χίλια μπράβο του. Πάντως ο μικρός στη φάση του εξ επαφής σουτ του Τορνίκε, έστειλε μήνυμα σε όλους μα κυρίως στην ίδια την ομάδα και τον προπονητή του ότι αξίζει ευκαιριών και ας περιμένει αυτός που έφεραν δεν ξέρω και γω από που. Στη δε κεφαλιά του Κβιλιτάια στο Β’ ημίχρονο, τινάζεται και πιάνει σχεδόν το άπιαστο. Ωραίος…

Από κει και πέρα η ομάδα έκανε ένα ακόμη σπουδαίο διπλό και βλέπει παραπέρα. Με ή χωρίς απουσίες δείχνει να μην μασά. Λεβέντικα και μάγκικα, βλέπει πια τους Πολωνούς.

 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X