ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Μειώνει το μπάτζετ 1,5 με 2 εκ. ευρώ

Από το «ψαλίδι» στα συμβόλαια και τις προσθαφαιρέσεις

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

stravrouo@sppmedia.com

Ήταν δεδομένο και αυτονόητο ότι ο Απόλλωνας θα μείωνε τον προϋπολογισμό του για τη νέα σεζόν, έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει στις συνθήκες της εποχής και όχι μόνο.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει μεγάλο οικονομικό άνοιγμα, λόγω και του γεγονότος ότι κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ δύο σερί χρονιές.

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν μπήκε ομίλους την χρονιά που μας πέρασε, είχε φέρει ένα οικονομικό έλλειμα. Ήρθε και η πανδημία, με αποτέλεσμα να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα και επιτακτική την ανάγκη να γίνουν περικοπές.

Πέραν από τις σχετικές μειώσεις που έγιναν σε όλα τα συμβόλαια, που ξεκινά από το 7,5 % σε κάθε παίκτη και σε κάποιους μπορεί να είναι λίγο περισσότερο, βλέπουμε μία πιο συνετή πολιτική στο κομμάτι των προσθαφαιρέσεων.

Στην πραγματικότητα φέτος γίνεται σωστή διαχείριση και δεν υπάρχουν περιττές σπατάλες, διότι δεν γινόταν αλλιώς. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι επειδή μειώθηκε ο προϋπολογισμός, δεν θα έχει καλή ομάδα. Όλα είναι θέμα δουλειάς.

Πάμε να δούμε κάποιους αριθμούς χοντρικά. Από την περσινή ομάδα έχουν αποχωρήσει κάποιοι παίκτες που είχαν μεγάλα συμβόλαια, όπως οι Περέιρα, Παπουλής, Γκακπέ, ενώ έφυγαν και οι Σαρδινέρο, Μπεσάτ που δεν μπορείς να πεις ότι είχαν μεγάλο, αλλά ούτε και μικρό συμβόλαιο.

Χοντρικά, αυτοί οι πέντε παίκτες είχαν συμβόλαια τα οποία ξεπερνούν τις 900 χιλιάδες ευρώ, μπορεί να φτάνουν και το εκατομμύριο. Επίσης, έφυγε ο Βολοτίνεν, ο Ρόσκομπφ και αρκετοί μικροί που είχαν συμβόλαια και χοντρικά αυτοί στοίχιζαν 200-250 χιλιάδες ευρώ.

Σε αυτή την κατηγορία μπορεί να προστεθεί αργότερα ο Σελίμοβιτς, καθώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αποχωρήσει από το ρόστερ. Ενώ εκκρεμεί και η περίπτωση του Ενσούε, που έχει ένα μεγάλο συμβόλαιο.

Επιπλέον, ο Ζοάο Πέδρο ανανέωσε με πολύ πιο λίγα λεφτά απ’ ότι έπαιρνε τα τελευταία χρόνια. Η μείωση του είναι κοντά στο 30-35%, σε σχέση με πέρσι. Τώρα, πάμε να δούμε τα μέχρι στιγμής έξοδα, καθώς έχουν υπογράψει συμβόλαια με τον Απόλλωνα οι Νταμπό, Ντιγκινί, Φιλιώτης και Μαλεκκίδης, ενώ ο Λάρσον πρέπει να θεωρείται κλειστός.

Από αυτούς ο Νταμπό υπόγραψε συμβόλαιο 150 χιλιάδων ευρώ, ο Ντιγκινί κοντά στις 200, ενώ ο Λάρσον εάν ολοκληρωθεί η μετακίνηση του λίγο πιο πάνω από τις 200. Με τα συμβόλαια των δύο Κύπριων, χοντρικά τα έξοδα είναι περίπου στις 600 χιλιάδες ευρώ.

Για να δοθεί άλλο μεγάλο συμβόλαιο, θα πρέπει να αποχωρήσει ο Ενσούε, η δα αλλιώς θα γίνουν μία, δύο προσθήκες που δεν θα έχουν μεγάλο κόστος του β’ καταλόγου.

Εν κατακλείδι, με βάση όλα αυτά που προαναφέραμε τις μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών, τις αποχωρήσεις και τις προσθήκες, ο υπολογισμός που βγαίνει είναι ότι ο Απόλλωνας μειώνει το μπάτζετ του 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ονησίφορος Σταύρου

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση