ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Κολ… όπως Λέδες

Ο νέος ρόλος που περιμένει τον Αργεντινό

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Στην εποχή Νταβίντ Καταλά έχουν περάσει εδώ και μερικές ημέρες στον Απόλλωνα, με τον Ισπανό να έχει πιάσει ήδη δουλειά, προετοιμάζοντας την ομάδα του ενόψει του παιχνιδιού κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Παρότι δεν αναμένεται από πλευράς Ισπανού να γίνουν «γενναίες» αλλαγές στο εν λόγω ματς, είναι πλέον δεδομένο πως η ομάδα της Λεμεσού... αργά ή γρήγορα θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της. Σκοπός του νέου της αφεντικού είναι να μετατραπεί σε ένα σύνολο που θα έχει ως πρώτιστο στόχο να κυριαρχεί στην κατοχή της μπάλας, βγαίνοντας μπροστά μέσω οργανωμένων επιθέσεων.

Για να μπορέσουν όμως οι πρωταθλητές να ελέγξουν το ρυθμό του εκάστοτε αγώνα, κρατώντας περισσότερο μπάλα, αναμένεται ότι θα χρειαστούν τις πολύτιμες βοήθειες του Ίσρα Κολ. Ο Αργεντινός αποτελεί έτσι κι αλλιώς έναν κομβικό παίκτη για το Λεμεσιανό σωματείο, ωστόσο εκτιμάτε ότι από εδώ και πέρα τα καθήκοντα του θα διαφοροποιηθούν. 

Εκεί λοιπόν που είχε ως προτεραιότητα να βοηθάει στις γρήγορες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο, πλέον θα καλείται να κρατάει περισσότερο μπάλα, δίνοντας σαφώς περισσότερες πάσες σε σχέση με πριν, έχοντας ουσιαστικά ένα πολύ πιο οργανωτικό ρόλο. Λίγο πολύ ο 29χρονος μέσος θα αναλάβει να κάνει ότι κι ο Γκουστάβο Λέδες, κατά την παρουσία του Καταλά στην ΑΕΚ, με τον Πορτογάλο άσο να συμβάλει στα μέγιστα ούτως ώστε ο νεαρός προπονητής να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα της Λάρνακας.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια νέα πρόκληση προς τον Κολ, ο οποίος όμως απέδειξε πως έχει όλα εκείνα τα απαιτούμενα προσόντα για να ανταπεξέλθει και να βάλει το λιθαράκι του ούτως ώστε ο Απόλλωνας να παίξει το ποδόσφαιρο που επιθυμεί ο νέος του προπονητής. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση