ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νίκος Κίρζης για όλα!! (vid)

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Νίκος Κίρζης

24sports team

info@24sports.com.cy

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Νίκος Κίρζης ο οποίος έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και την αποτυχία κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο Νίκος Κίρζης μίλησε για λάθη τα οποία γνωρίζει και θα τα επεξεργαστεί με τους συνεργάτες του. Μίλησε για την εσωστρέφεια, το νέο προπονητή, την πίεση, τον Πέτρο Κονναφή και αρκετά ακόμη θέματα.

Τα κυριότερα σημεία:

Αρχικό σχόλιο: «Είναι αλήθεια ότι ως επίσημος Απόλλωνας μείναμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους ο απολογισμός της φετινής σεζόν αφού δεν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα που ήταν ο στόχος. Τα προηγούμενα χρόνια που χάθηκε τίτλος υπήρχαν υπαίτιοι εκτός των τειχών αφού κάποιοι εξωγενείς παράγοντες μας στέρησαν τους τίτλους. Φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά, τα λάθη είναι εκ των έσω. Έγιναν λάθη τα οποία γνωρίζουμε και τα επεξεργαζόμαστε. Όλα θα τύχουν του προσεχτικού χειρισμού για να οδηγήσουμε την ομάδα στην κορυφή. Θέλουμε να συγχαρούμε την Ομόνοια για την κατάκτηηση του πρωταθλήματος. Αυτό που νιώθει ο κόσμος το αισθάνομαι και αυτό που ζήσαμε με τη συσπείρωση ήταν κάτι μοναδικό. Η ενότητα είναι πρωταρχικός στόχος για εμένα για να επέλθει ηρεμία. Θα κάνω όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να το πετύχω αυτό. Τις επόμενες μέρες συναντήσεις με μετόχους, επιφανείς Απολλωνίστες και οργανωμένα σύνολα για να εξηγήσω. Η αμυντική συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα να μολυνθεί ο κόσμος του Απόλλωνα με ψεύδη και συκοφαντίες που δεν θα εξηγήσω τώρα, αλλά κατ ιδίαν στις συναντήσεις. Θα κάνουμε αρκετές προσθαφαιρέσεις. Θα εμβολιάσουμε την ομάδα με έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση ενός ικανού και έμπειρου τεχνικού που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Αυτό που προέχει είναι η εξεύρεση ενός ικανού προπονητή. Να ευχαριστήσω τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχει η ομάδα το στόχο της. Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να μονιάσω όλα τα κομμάτια του Απόλλωνα».

Αν υπάρχει απόφαση για το ποιος θα είναι ο τεχνικός διευθυντής: «Όχι υπάρχουν σκέψεις για τεχνικό διευθυντή αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο».

Αν είναι κοντά σε κάποιο προπονητή: «Όχι. Γίνονται κάποιες σκέψεις αλλά δεν έχει κάτι δεδομένο».

Για την απογοήτευση που υπάρχει: «Το να μην νιώθω απογοήτευση πρώτα σαν οπαδός και μετά σαν πρόεδρος της ομάδας, σημαίνει πως θα ήμουν αναίσθητος. Όμως και άλλες φορές που ένιωθα απογοητευμένος δεν τα έβαλα κάτω, και ούτε θα τα βάλω κάτω τώρα. Είναι μέρος της δουλειάς τα πάνω και τα κάτω. Όταν συνεχίζεις την προσπάθεια σου και βάζεις περισσότερη δουλειά, θα έρθει αυτό που θέλουμε, και θα προστεθεί το πρωτάθλημα σε όλα τα άλλα που έχουμε πετύχει τα τελευταία 9 χρόνια».

Για τον προγραμματισμό του καλοκαιριού: «Όταν τελειώνουμε τη χρονιά και η ομάδα είναι στη δεύτερη θέση με πέντε βαθμούς διαφορά και έχει την καλύτερη επίθεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, σημαίνει πως κάτι πέτυχε. Αν παίρναμε το ρολόι πίσω στο Γενάρη πιθανών να κάναμε κάποιες κινήσεις διαφορετικά. Αυτό είναι κατόπιν εορτής. Αν δείτε και τις άλλες ομάδες, ο Απόλλωνας πήρε πολύ περισσότερα από τις μεταγραφές του Γενάρη. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που βλέπουμε ξανά και ξανά πριν πάρουμε μια απόφαση».

Για τον Πέτρο Κονναφή: «Είναι ένας πολύ στενός μου συνεργάτης. Η δουλειά και ο ρόλος του είναι να προτείνει ποδοσφαιριστές. Μόνο φέτος ο Απόλλωνας έχει συνεργαστεί με 24 διαφορετικούς μάνατζερ Κύπριους και ξένους για να έρθουν οι παίκτες. Από τη μέρα που έφυγε σαν τεχνικός διευθυντής τον τελευταίο λόγο έχει ο κάθε προπονητής. Υπάρχουν και δηλώσεις του Σωφρόνη Αυγουστή που το καλοκαίρι είπε πως είναι πολύ ευχαριστημένος γιατί η διοίκηση του έφερε ότι ήθελε. Είναι καταγεγραμμένα και υπάρχουν στην Cablenet. Όταν ο ίδιος ο προπονητής λέει πως ότι ζήτησε ο ίδιος του το έφερε η διοίκηση δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο. Έχω εγώ την ευθύνη γιατί έλειπε η επικοινωνία με τον κόσμο και κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες και κουτσομπολιά για τον Πέτρο. Θα το ξεκαθαρίσω η δουλειά του Πέτρου είναι μόνο να προτείνει ποδοσφαιριστές».

Για το 2012 και το γεγονός πως μεγάλωσαν οι στόχοι της ομάδας: «Το 2012 ήταν δύσκολες οι μέρες. Η ομάδα ορθοπόδησε, έφθασε εκεί που έφθασε και είμαστε στο σημείο να είμαστε απογοητευμένοι όταν δεν παίρνουμε πρωτάθλημα και ερχόμαστε στη δεύτερη θέση. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλωσαν οι απαιτήσεις της ομάδας».

Για την εσωστρέφεια της ομάδας και αν θα αλλάξει το μοντέλο διοίκησης: «Θεωρώ πως πετύχαμε αρκετά και φθάσαμε πολύ κοντά στο πρωτάθλημα. Δεν είναι θέμα η έλλειψη εμπειρίας των συνεργατών. Η ευθύνη βαραίνει πρώτα εμένα. Το λάθος της εσωστρέφειας δεν έχει σχέση με την επιτυχία ή όχι. Οφείλαμε να είμαστε κοντά στον κόσμο και να ξεκαθαρίζουμε κάποια θέματα που μόλυναν τον κόσμο. Δεν θα πάμε στο άλλο άκρο και να κάνουμε επιτροπές και υποεπιτροπές. Δεν θα ξηλώσουμε τα πάντα γιατί δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να βελτιωθούμε. Όσο πιο κοντά είναι ο κόσμος, τόσο το καλύτερο για την ομάδα».

Αν αισθάνεται πως είναι το πιο δύσκολο καλοκαίρι για την επόμενη μέρα: «Υπήρχαν και άλλα δύσκολα καλοκαίρια. Νομίζω πως είναι πιο δύσκολο ως προς το γεγονός πως όταν το 17-18 χάσαμε τους δυο τίτλους σε διάστημα 10 ημέρων ξέραμε πως η επόμενη μέρα ήταν πιο εύκολη γιατί είχαμε κορμό και προπονητή».

Για το αν υπάρχει πρόθεση να δώσει σε άλλα πρόσωπα περισσότερες αρμοδιότητες σε σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Δεν είναι κάτι που πέρασε από το μυαλό μου. Το κάθε μέλος της διοίκησης έχει δικαίωμα και να λέει τις απόψεις του και να έρχεται στο Κολόσσι».

Για τον νέο προπονητή και τα χαρακτηριστικά που θα έχει: «Νομίζω πως το πρώτο χαρακτηριστικό πρέπει να είναι προπονητής με βαρύτητα που να μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αν είναι Γερμανός, Έλληνας, Άγγλος, Νορβηγός δεν το ξέρουμε. Ψάχνω τον προπονητή που θα έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά».

Για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα και το γεγονός πως υπάρχει σε όλες τις μεγάλες ομάδες όπως και το ΑΠΟΕΛ: «Το ΑΠΟΕΛ έχει 20 περισσότερα πρωταθλήματα από εμάς, έχει τριπλάσια διαρκείας από τον Απόλλωνα, έχει γήπεδο. Αυτά δεν υπάρχουν στον Απόλλωνα και δουλεύουμε για να τα κάνουμε και να ανεβάζουμε συνέχεια επίπεδο την ομάδα. Το γήπεδο δίπλα θα αλλάξει το επίπεδο μας. Αλλα δεν είναι μαύρη μέρα για τον Απόλλωνα ότι δεν πήρε το πρωτάθλημα. Μαύρη μέρα είναι να κάνεις μαραθώνιους για να μαζέψεις χρήματα. Μαύρη μέρα δεν είναι να έρχεσαι δεύτερος. Ναι είναι αποτυχία αλλά όχι μαύρη μέρα».

Για την επιλογή προπονητή: «Δεν θα αλλάξει. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχω εγώ. Όπως είχα όταν φέραμε τον Χριστάκη από τις Ladies, όπως είχαμε τον Αυγουστή από την Β’ ομάδα, όπως είχαμε την επιλογή Βουκομάνοβιτς που δεν πέτυχε, όπως είχαμε τον κ. Πετράκη. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχω εγώ και κανένας άλλος. Δεν αλλάζει το μοντέλο. Συζητώ με τους συνεργάτες μου αλλά η τελευταία απόφαση είναι δική μου».

Για τα οικονομικά του Απόλλωνα: «Οι αριθμοί είναι και είναι δημόσιοι. Δεν τους κρύβουμε. Με τη σωστή πολιτική τα τελευταία χρόνια είχαμε πολύ σημαντικά εισοδήματα. Παράδειγμα η πώληση του Σάλαϊ. Και στο μέλλον θα είμαστε σε καλή κατάσταση και θα υπάρχουν πολλοί παίκτες άσσετς όπως τον Σάλαϊ στην ομάδα που μπορούν να φέρουν εισοδήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση