ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Η «ζόρικη» λίστα της UEFA

Οι διαφορετικοί κανονισμοί που μειώνουν τις επιλογές

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα με τη λίστα των παικτών που δήλωσε στην UEFA για τους αγώνες με τη Ζάλγκιρις κρύβει αρκετές «ειδήσεις» που δείχνουν και τη δυσκολία του να δηλώνονται οι παίκτες κυρίως από τον επόμενο γύρο και μετά.

Γιατί συμβαίνει αυτό θα πει κανείς αφού Σελίμοβιτς, Βολοτίνεν, Ντιλάν, Ζάλαι και Μπιντά είναι καταλόγου Β; Γιατί με βάση τους κανονισμού της UEFA δεν είναι.

Αυτό σχετίζεται με τις διαφορές που υπάρχουν στον καταρτισμό της λίστας με τους 25 παίκτες του καταλόγου Α ανάμεσα σε ΚΟΠ και UEFA, αλλά κυρίως στον κατάλογο Β’.

Απόλλων: Αυτούς δήλωσε για τους αγώνες με Ζαλγκίρις

Όπως έγινε γνωστό από τη δημοσιοποίηση της λίστας, ο Μπιντά δε δηλώθηκε και είναι ο μόνος από τα νέα αποκτήματα που έμεινε εκτός. Αυτό έγινε γιατί στο ρόστερ υπάρχουν 18 παίκτες με συμβόλαια που καταλαμβάνουν τις «ελεύθερες» θέσεις στον κατάλογο Α για την Ευρώπη ενώ οι θέσεις αυτές είναι 17.

Απόλλων: Ετοιμάζει «μπαμ» με Ενσούε!

Γιατί συμβαίνει αυτό θα πει κανείς αφού Σελίμοβιτς, Βολοτίνεν, Ντιλάν, Ζάλαι και Μπιντά είναι καταλόγου Β; Γιατί με βάση τους κανονισμού της UEFA δεν είναι. Ο κανονισμός συγκεκριμένα αναφέρει:

«A player may be registered on List B if he is born on or after 1 January 1998 and has been eligible to play for the club concerned for any uninterrupted period of two years since his 15th birthday by the time he is registered with UEFA. Players aged 16 may be registered on List B if they have been registered with the participating club for the previous two years without interruption».

Δηλαδή το όριο είναι κάτω των 21, ενώ της ΚΟΠ 22, αλλά επίσης δεν σου επιτρέπει να δηλώσεις παίκτη στον κατάλογο Β την πρώτη σεζόν που τον έφερες. Πρέπει να περάσουν δυο χρόνια που να είναι στην ομάδα και έτσι αυτοί οι πέντε παίκτες είναι καταλόγου Β στην Κύπρο και Α στην UEFA.

Γιαννιώτας – Πέδρο – Ενσούε

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως με τους 13 ξένους καταλόγου Α που ήδη υπάρχουν πάμε στους 18 και κάποιος έπρεπε να μείνει έξω. Έμεινε ο Μπιντά όμως στις 19/7 που θα δηλωθεί η λίστα για το Β’ γύρο, λογικά θα περάσουν τους Λιθουανούς οι «κυανόλευκοι», το πρόβλημα θα μεγαλώσει. Αυτό γιατί έπεται η προσθήκη Νσούε, ενός τερματοφύλακα και ενός φορ που όλοι τους θα είναι παίκτες για εκείνες τις 17 θέσεις. Τις αποφάσεις θα τις πάρει, ή θα τις παίρνει αν μιλάμε και για τρίτο γύρο που η δήλωση γίνεται στις 2/8, ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Σημειώνουμε πως σε κάθε γύρο δηλώνεις εντελώς ξεχωριστή λίστα. Μπορεί να αλλάξει όσους θέλει ο προπονητής, ενώ δικαιούται και μέχρι δυο αλλαγές ως τα μεσάνυχτα της παραμονής του πρώτου αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X