ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Η σκιαγράφηση του Μπένσποπ

Κάτι μεταξύ Γκιέ και Ζελάγια στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά

Ο Μπένσοπ αποτελεί την δεύτερη μεταγραφή του Απόλλωνα για τον Ιανουάριο και στην ομάδα της Λεμεσού περιμένουν αρκετά απ’ τον Ολλανδό επιθετικό. Στα 30 του χρόνια και με αρκετή εμπειρία, έρχεται στη Λεμεσό για να δώσει ουσιαστικές λύσεις. Τι μπορείς όμως να αναμένεις απ’ τον Ολλανδό;

Με ύψος 1.91 και με θηριώδεις σωματότυπο, ο Μπένσοπ έρχεται να προσθέσει δύναμη στην επιθετική γραμμή του Απόλλωνα. Δεν θυμίζει κατ’ ανάγκη Ζελάγια, και μάλλον είναι πιο κοντά στον Γκιέ Γκιέ.

Δυνατό του στοιχείο είναι οι εναέριες μονομαχίες. Θα ήταν παράλογο να έχει τόσο ύψος και να μην το εκμεταλλεύεται. Από εκεί και πέρα όμως είναι και ποδοσφαιριστής που μπορεί να μοιράσει το παιχνίδι. Ξέρει καλά να στέλνει τη μπάλα σε συμπαίκτες του, ιδίως με ένα touch και με το κεφάλι. Μπορεί να κινηθεί σε μικρούς χώρους και να ανταλλάξει τη μπάλα με τους συμπαίκτες του, ενώ αποτελεί μόνιμη απειλή στα στημένα.

Βέβαια ένας ποδοσφαιριστής δεν έχει μόνο θετικά στοιχεία αλλά έχει και αδυναμίες. Απ’ τον Μπένσοπ δεν περιμένεις να είναι σκυλί. Δεν είναι ο επιθετικός δηλαδή που βάζει πίεση στους αμυντικούς και δεν τους αφήνει να ανασάνουν. Από εκεί και πέρα παίζει στο όριο του offside με αποτέλεσμα να μένει κάποιες φορές εκτεθειμένος. Και τέλος δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που μόνος θα σου κρατά τη μπάλα. Αντίθετα είναι ομαδικός και λειτουργεί καλύτερα όταν το παιχνίδι πάρει γρήγορο ρυθμό.

Αυτός λοιπόν είναι ο Μπένσοπ σύμφωνα και με τα στοιχεία που συλλέξαμε. Ένας ποδοσφαιριστής που έρχεται στον Απόλλωνα με στόχο να βοηθήσει την ομάδα ουσιαστικά.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X