ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Η απαγόρευση μπλοκάρει Ντιγκινί;

Εξέλιξη στον Άρη Θεσσαλονίκης

Το 24sports σας είχε ενημερώσει προ ημερών ότι ούτως ή άλλως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση. Μια νέα εξέλιξη, ωστόσο, έρχεται να επηρεάσει ακόμα παραπάνω την προσπάθεια του Απόλλωνα να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή με τον Νικολά Ντιγκινί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ελλαδικού Τύπου, η FIFA κατέστησε οριστική την απαγόρευση μεταγραφών που επιβλήθηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης, στον οποίο ανήκει ο Γάλλος. Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να ενισχυθεί, φαντάζει δύσκολο να αφήσει να της φύγει ένας παίκτης βασικός.

Το ρεπορτάζ για την απαγόρευση από το sdna.gr:

Στα... σχοινιά η ΠΑΕ Άρης, καθώς έγγραφο της FIFA στην ΕΠΟ καθιστά οριστική την απαγόρευση μεταγραφών εφόσον δεν πληρώσει περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «After» του SDNA! Ενήμεροι από τον Οκτώβριο οι «κίτρινοι», πολύ δύσκολο του Ντουρμισάι...

Απόφαση-βόμβα για τους Θεσσαλονικείς από την παγκόσμια ομοσπονδία. Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «After» του SDΝΑ, έφτασε στην ΕΠΟ έγγραφο από τη FIFA που καθιστά “τελική και δεσμευτική” την απαγόρευση μεταγραφών για την ΠΑΕ Άρης, αφού παρήλθε η προθεσμία των 10 ημερών χωρίς να γίνει καμία κίνηση από τους “κίτρινους”.

Η “καμπάνα” της παγκόσμιας ομοσπονδίας αφορά σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις, με το αρχικό ποσό της οφειλής να φτάνει τις 800.000 ευρώ, αλλά με τους τόκους να “τρέχουν” από το 2012, ο Άρης θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ! Κι αν δεν το κάνει άμεσα, δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών για την τρέχουσα περίοδο.

Όσο για εκείνους που διεκδίκησαν τα οφειλόμενά τους προχωρώντας σε καταγγελία στη FIFA, είναι οι Κρίστιαν Πορτίγιο, Ντιόγκο Σιστόν και Χαβιερ Ούμπιδες, καθώς επίσης κι ο μάνατζερ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού που πλέον αγωνίζεται στον Ατρόμητο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το θέμα δεν “έσκασε” τώρα για την “κίτρινη” ΠΑΕ, αλλά είναι γνωστό εδώ και μήνες. Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου υπήρξαν οχλήσεις από τη FIFA για τις παλιές “πληγές” της ομάδας, ενώ ακολούθησαν και νέες τον Νοέμβριο, αλλά προφανώς θεωρώντας ότι αφορούν την παλιά ΠΑΕ, τις αγνόησαν στον Άρη, για να φτάσουμε τελικά στην απαγόρευση μεταγραφών.

Να προσθέσουμε ότι η απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας κάνει λόγο για απαγόρευση μεταγραφών και στον Ασπρόπυργο, ομάδα που συμμετέχει στη Football League.

Βεβαίως η εν λόγω απόφαση ανοίγει τον “Ασκό του Αιόλου” και για όλες τις ομάδες που στο παρελθόν διαλύθηκαν και στη συνέχεια επανήλθαν στο προσκήνιο με νέο ΑΦΜ, αφού κατά τη FIFA και ο σημερινός σύλλογος αποτελεί συνέχεια της παλιάς εταιρείας.

Όπως αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς η μεταγραφή του Φιορίν Ντουρμισάι από τον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από... μετέωρη, καθώς για να καταστεί ενεργή θα πρέπει ο Άρης ρυθμίσει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μία ιδιαίτερα μεγάλη οφειλή για τα οικονομικά του συλλόγου.

Ως εκ τούτου, ήταν και ορθή η κίνηση των “κιτρίνων” να αποκλείσουν την τελευταία στιγμή τον διεθνή επιθετικό από το παιχνίδι με τη Λάρισα, σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευαν με βαριές ποινές, αν προχωρούσαν σε καταγγελία οι “βυσσινί”.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X