ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Για να γυρίσει ο ήλιος…

Η ουσία όμως είναι εάν μπορεί για κάτι καλύτερο την φετινή περίοδο;

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Πάλι καλά που κέρδισε. Αυτό μπορεί να πει κάποιος για τον Απόλλωνα, παρακολουθώντας χθες το παιχνίδι με την Δόξα. Οι «κυανόλευκοι» μπορεί να κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, ωστόσο προβλημάτισαν με την απόδοση τους.

Αυτή είναι το… ζουμί από τον χθεσινό αγώνα. Η προβληματική εικόνα και εάν μπορεί να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, διότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα και ο Απόλλωνας έχει στόχους να κυνηγήσει.

Ο Ελύτης το 1964 στο σπουδαίο του ποίημα «Ένα το χελιδόνι» είχε γράψει: «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Όντως εδώ που φτάσαμε θέλει πολύ δουλειά.

Ασφαλώς και η νίκη είναι πολύ σημαντική, διότι τουλάχιστον δεν θα ξεφύγουν κι άλλο οι ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω και ο Απόλλωνας μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στην συνέχεια.

Η ουσία όμως είναι εάν μπορεί για κάτι καλύτερο την φετινή περίοδο; Ή καλύτερα εάν μπορεί να πάρει το κύπελλο και εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Διότι, αυτοί είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι που μπορεί να πετύχει αυτή την στιγμή ο Απόλλωνας.

Μπορεί όμως; Ιδού το ερώτημα. Ο Ελύτης το 1964 στο σπουδαίο του ποίημα «Ένα το χελιδόνι» είχε γράψει: «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Όντως εδώ που φτάσαμε θέλει πολύ δουλειά.

Λέγαμε από το καλοκαίρι για τα θέματα στην άμυνα, σε περίπτωση που ο Απόλλωνας θα κληθεί να παίξει χωρίς τους Γιούστε και Ρομπέρζ, εάν δεν ερχόταν κάποιο νέο πρόσωπο στην ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Απόλλωνας κλήθηκε να παίξει και σε άλλα παιχνίδια χωρίς αυτούς τους δύο, αλλά είχε ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό. Με την μεγάλη διαφορά όμως ότι ήταν τριάδα στην άμυνα.

Με τετράδα και χωρίς ένα από αυτούς τους δύο η κατάσταση είναι τραγική. Ακόμα χειρότερα όταν αριστερό μπακ είναι ο Αγκίρε. Παικταράς ο Ισπανός, αλλά με την άμυνα δεν το.. έχει. Αυτό είναι αλήθεια.

Συνεπώς η άμυνα είναι το ένα θέμα που καλείται να διορθώσει ο Σωφρόνης και για να αλλάξει η κατάσταση θα πρέπει να είναι συλλογική η δουλειά, διότι η καλή αμυντική λειτουργία γίνεται απ’ όλους.

Από ΄κει και πέρα, μεσοεπιθετικά μπορεί να βρει λύσεις, εάν δεν προκύψουν άλλα απρόοπτα και πάει χωρίς άλλες απώλειες μέχρι το τέλος. Σίγουρα, ποιοτικά θα μπορούσε να είχε καλύτερες επιλογές, αλλά ακόμα και έτσι μπορεί να διορθωθεί κάποια πράγματα.

Το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί ο τρόπος να αλλάξει αυτή η ψυχολογία που επικρατεί στην ομάδα. Δεν γίνεται όταν έρχεται μία ήττα να πέφτει τόσο πολύ ψυχολογία. Διότι η ψυχολογία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στον αθλητισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ονησίφορος Σταύρου

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

<