ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Απόλλων: Γαλάζιος και ο Δούναβης

Άλλη μια από τις βραδιές που μόνο περηφάνια μπορείς να νιώθεις

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως για Γιόχαν Στράους δε θα διαβάσετε πολλά σε αυτό το κείμενο, αν και δανειστήκαμε τον τίτλο του πιο διάσημου βαλς που συνέθεσε πίσω στα 1867 γιατί κολλά με αυτό που θέλουμε να γράψουμε.

Η εμπιστοσύνη στον Αττίλα Σάλαι που ήταν το κλειδί για να έχουν ισορροπία οι γραμμές, αφού έπαιζε ο καθένας στη θέση του

Ο Απόλλωνας ταξίδεψε σε μια ακόμα γειτονιά της Ευρώπης, μια από τις πιο σπουδαίες από άποψη αρχιτεκτονικής πολιτισμού και προσφοράς σε αυτό που λέμε ευρωπαϊκή κληρονομιά, και όχι μόνο έφυγε ατσαλάκωτος αλλά γέμισε και τις αποσκευές με αυτοπεποίθηση.

Μολ στον ΣΠΟΡ FM 95,0: «Και το πέναλτι μπορούσα να το πιάσω»

Σε ένα ματς με αντίπαλο ομάδα του ιδίου επιπέδου, αν όχι θεωρητικά καλύτερη, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή ήξερε τι ήθελε μες το γήπεδο και πώς να το πάρει. Εκμεταλλεύτηκε και την κακή ψυχολογία που έχουν οι Αυστριακοί; Πιθανόν αλλά οι συγκυρίες πάντα παίζουν και θα παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ.

Μάρκοβιτς στον ΣΠΟΡ FM 95,0: «Ξεκινάμε από μηδενική βάση στον επαναληπτικό»

Επέλεξε να πάει με την πεπατημένη, δείχνοντας όμως εμπιστοσύνη στον Αττίλα Σάλαι που ήταν το κλειδί για να έχουν ισορροπία οι γραμμές. Διαφημίστηκε αρκετά όταν ήρθε και στη Βιέννη, παρουσία των γονιών του που ταξίδεψαν από τη γειτονική Ουγγαρία, έκανε το καλύτερό του παιχνίδι ως τώρα. Η επιλογή Σάλαι έφερε και τον Χάμπο Κυριάκου στη θέση του και τον Περέιρα και γενικότερα ισορροπία στην ομάδα. Το εξαιρετικό νέο για τον προπονητή είναι πως τον βοηθά να νιώσει πως μπορεί να τον εμπιστεύεται και σε μεγάλα ματς παρά το νεαρό της ηλικίας του. Είναι κλειδί για πολλά πράγματα αυτό.

Επίσης έριξε στην κορυφή τον Γκακπέ, αλλά δεν το έκανε «ξερά». Προσάρμοσε πάνω του και τον τρόπο ανάπτυξης αφού οι συμπαίκτες του είχαν εντολή να τον παίζουν στην ταχύτητα. Ειδικά στη φάση που σκόραρε φάνηκε πως ήταν προϊόν τρόπου λειτουργίας της ομάδας να παίξει έτσι για το φορ της. Αλλιώς παίζεις για τον Ζελάγια, αλλιώς για τον Γκακπέ και η ομάδα, αλλά και ο παίκτης, ανταποκρίθηκαν. Ο Αγκίρε πήρε δεύτερο σερί ματς αριστερά, οι Αυστριακοί τον σημάδεψαν αλλά ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά. Ο Μολ πάλι όταν χρειάστηκε ήταν εκεί, ακόμα και στο πέναλτι το πάλεψε, ο Γιαννιώτας κυνήγησε κάθε φάση και προσπάθησε να τους βγάλει εκτός ρυθμού κάτι στο οποίο πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει σχολή και να διδάσκει. Το κοινό που έχουν όλοι αυτοί είναι πως αποτελούν φετινά αποκτήματα της ομάδας. Ενσωματώνονται και στο Βιόλα Παρκ πρόσφεραν όλοι στη νίκη αυτή. Έρχεται κι ο Νσούε που μόλις μπήκε τον ένιωσε η αντίπαλη άμυνα.

Αυτό το διπλό το είχε ανάγκη η ομάδα και όλα δείχνουν πως θα χτυπήσει και φέτος την πόρτα των ομίλων. Με την PSV αντίπαλο θα πρέπει να χτυπήσεις πολύ δυνατά για να καταφέρεις να την ανοίξεις, αλλά όσες φορές έπαιξε σε αυτή τη φάση ο Απόλλων πέρασε. Είναι καλή κουβέντα αυτή, για τις 16/8. Μια μέρα πριν πέραν από τη μεγάλη γιορτή της Παναγιάς μας, υπάρχει και μια πρόκριση να σφραγιστεί. Η Βιενέζικη δουλειά έγινε και με το παραπάνω. Όσοι αποτελούν τον Απόλλωνα δικαιούνται να νιώθουν περήφανοι για αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X