ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Έτσι βγαίνει σίγουρα Ευρώπη

Ο Νίκος Κίρζης ωστόσο ζήτησε εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες να παιχτεί ποδόσφαιρο

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Μεγάλη συζήτηση έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, εάν θα αρχίσει ξανά ή αν θα μπει λουκέτο από τώρα. Οι περισσότερες ομάδες και κυρίως αυτές του δευτέρου ομίλου θέλουν να σταματήσει εδώ.

Οι ομάδες του πρώτου ομίλου δεν έχουν αμφιλεγόμενες απόψεις, κατά πόσον θα πρέπει να παίξουμε ή όχι. Ξεκάθαρη άποψη έχει ωστόσο η Ανόρθωση και ο Απόλλωνας.

Θέλει να παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός ότι εάν διακοπεί, από όποια πλευρά το δεις ο Απόλλωνας θα παίξει σίγουρα Ευρώπη.

Ο Νίκος Κίρζης όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, εάν το επιτρέψουν βέβαια οι συνθήκες. Θέλει να παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός ότι εάν διακοπεί, από όποια πλευρά το δεις ο Απόλλωνας θα παίξει σίγουρα Ευρώπη. Και εξηγούμαστε, με βάση αυτά που ακούστηκαν, αλλά και την πρόσφατη επιστολή της ΟΥΕΦΑ. 

Εάν πάρουμε αρχικά την τωρινή βαθμολογία, ως τέταρτος βγαίνει Ευρώπη, από την στιγμή που δεν θα ολοκληρωθεί ούτε το κύπελλο. Διότι, μετρά περισσότερο το πρωτάθλημα, πάρα το κύπελλο.

Εάν πάρουμε το ranking της ΟΥΕΦΑ, που είναι με βάση την βαθμολογία που έχεις μαζέψει τα τελευταία χρόνια, τότε παίρνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τρόπος που ενδεχομένως στο τέλος της ημέρας να κληθεί να χρησιμοποιήσει η ΟΥΕΦΑ, εάν και εφόσον δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Δεν θα μπορεί να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ με αυτό τον τρόπο, γιατί το ΑΠΟΕΛ έχει μεγαλύτερη βαθμολογία, αλλά είναι εξασφαλισμένη η θέση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ακόμα και με την εισήγηση του Πρόδρομου Πετρίδη, να πάνε δηλαδή οι τέσσερις περσινές ομάδες, πάλι παίρνει το εισιτήριο της Ευρώπης.
Βγαίνει Ευρώπη ακόμα και με μην πρόταση του Αντρέα Σοφοκλέους, να πάνε οι τέσσερις πρώτες της βαθμολογίας και να αποζημιωθούν ΑΕΚ και ΑΕΛ.

Παρά το γεγονός αυτό, ο Νίκος Κίρζης θέλει να παιχτεί ποδόσφαιρο, διότι ξέρει ότι η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη, εάν διακοπεί οριστικά. Και αφού δόθηκε χρόνος από την ΟΥΕΦΑ, είναι πιο σωστό να κριθούν τα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Ασχέτως, εάν παιχτεί ποδόσφαιρο ο Απόλλωνας έχει αρκετές πιθανότητες να μείνει εκτός Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X