ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόλλων: Ένα «danke» είναι λίγο

Μόνο ως αποτυχημένος δεν φεύγει ο Γερμανός

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Τι σου είναι το ποδόσφαιρο ή αν προτιμάς τι σου είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο… Το Μάιο είσαι ο καλύτερος, ο ένας, ο μοναδικός και τον Αύγουστο μένεις χωρίς δουλειά. Έργο που έχουμε δει αρκετές φορές στο νησί μας και το οποίο έπαιξε σε επανάληψη την Τετάρτη 10 Αυγούστου, όταν ο Απόλλωνας γνωστοποίησε τη λύση της συνεργασίας του με τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Ο Γερμανός ήταν αυτός που ανέλαβε το «κτίσιμο» μιας νέας ομάδας το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι «κυανόλευκοι» προχώρησαν σε πάνω από είκοσι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Η αρχή δεν ήταν καλή, αφού ήρθε ο πρόωρος ευρωπαϊκός αποκλεισμός από τη Ζίλινα... Ωστόσο όλοι θαύμασαν το πόσο γρήγορα έδεσε εκείνη η ομάδα, που παρά τις όποιες δυσκολίες συνάντησε στην πορεία έφτασε εν τέλει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ιστορία γράφτηκε και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Ο Τσόρνιγκερ είναι εκείνος που επανάφερε τον Απόλλωνα στην κορυφή της Κύπρου μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, «αναγκάζοντας» τους φίλους του Λεμεσιανού σωματείου να βγουν στους δρόμους και να γιορτάσουν με τη ψυχή τους.

Αν πρέπει να σταθούμε αποκλειστικά στην περσινή σεζόν, ναι σίγουρα έκανε λάθη, όμως είναι γεγονός ότι αποδείχθηκε διαλλακτικός, αλλάζοντας σύστημα και πρόσωπα πάνω από δύο φορές, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, προσπάθησε με τον… τρόπο του να περάσει μια διαφορετική νοοτροπία, μακρηγορώντας πολλές φορές στις διασκέψεις Τύπου και «ρίχνοντας» ατάκες που δύσκολα θα ξεχάσουμε.

Αναφορικά τώρα με το πως ήρθε η αποδέσμευση του, το μόνο σίγουρο είναι πως η εμφάνιση στη Χάιφα έπεσε «βαριά» στο Κολόσσι, με τον μέχρι πρότινος τεχνικό της ομάδας να βλέπει την πόρτα εξόδου.

Αν αυτή η κίνηση είναι η καλύτερη δυνατή για τον Απόλλωνα θα φανεί τους αμέσως επόμενους μήνες, με τον καθένα όμως να έχει την άποψη του. Εκείνο που δεν μπορεί με τίποτα να αμφισβητηθεί είναι το ότι από πλευράς «κυανολεύκων» ένα «danke» στον άνθρωπο που τους έφερε το τέταρτο πρωτάθλημα… φαντάζει πολύ λίγο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση