ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Διαχείριση… μεγάλο πράγμα

Τη φετινή χρονιά θέλει αποδείξεις

Εάν ήταν αλάνθαστος θα ήταν Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης, που εκεί και πάλι βρίσκεις ελαττώματα. Ένα κακό βράδυ, μια αποτυχία, αρκετά λάθη, φέρουν ξανά τον Απόλλωνα στο μάτι του κυκλώνα, με όλο το οικοδόμημα των κυανόλευκων να δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά.

Η πεντάρα από την Λεχ Πόζναν, ήταν και είναι βαρετή, γιατί ο Απόλλωνας μας έχει συνηθίσει να είναι συνεπέστατος στις Ευρωπαϊκές του βραδιές. Ο αποκλεισμός έχει πληγώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών σε ένα διάστημα όπου ο Απόλλωνας βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα.

Μετά από τέτοιες αποτυχίες, το άλφα και το ωμέγα σε μια ομάδα είναι η σωστή διαχείριση, η αποσυμπίεση των ποδοσφαιριστών και ηρεμία ούτως ώστε να καταφέρουν, να επιστρέψει το καλό κλίμα στα αποδυτήρια αλλά και η ομάδα να βγει πιο δυνατή.

Ο κόσμος και γενικά η αντιμετώπιση όλων όσων ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι εντελώς λανθασμένη, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη ανεβάζουμε και κατεβάζουμε ποδοσφαιριστές, προπονητές και σύνολα. Ο Απόλλωνας πριν μια εβδομάδα και μετά την εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στην Ανόρθωση, έμοιαζε ανίκητος. Ωστόσο με βάση και τη νοοτροπία που μας διακατέχει, μετά το παιχνίδι με την Λεχ Πόζναν, είναι χαμένος από χέρι. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν πάνε έτσι τα πράγματα.

Είναι αλήθεια πως στον Απόλλωνα, υπάρχει ένα μικρό θέμα στη σωστή διαχείριση αλλά και στην ομαλή μετάβαση των συναισθημάτων. Από την μια στιγμή το άσπρο γίνεται μαύρο και το αντίστροφο. Οι κυανόλευκοι, σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, παρουσιάστηκαν ως μια μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη, που μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις, το πρωτάθλημα.

Ένα δεμένο σύνολο, με σταθερή αμυντική λειτουργία, αρκετή ποιότητα στις γραμμές, αλλά και εξαιρετικά επιθετικά χαρακτηριστικά, είναι αυτά που μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος. Η χρονιά είναι μεγάλη και οι αποτυχίες όπως και οι κακές μέρες θα’ ρθούν. Το ζήτημα, είναι να καταφέρεις να αντεπεξέλθεις σαν μεγάλη ομάδα.

Η κάθε ήττα δεν είναι πάντα αρνητική, μέσα από μια κακή εμφάνιση, φανερώνονται τα λάθη αλλά και τα κενά στην ομάδα. Στην προκειμένη περίπτωση φάνηκαν αρκετά προβλήματα στον Απόλλωνα, με τον Σοφρώνη Αυγουστή να έχει σχεδόν ένα μήνα μέχρι και το επόμενο παιχνίδι, να δουλέψει και να ετοιμάσει την ομάδα του.

Το ποδόσφαιρο πλέον, έχει γίνει επιστήμη. Αναλυτές, προπονήσεις, προγράμματα, όλα τρέχουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Αυτό που δεν μπορεί να αντικαταστήσει είναι την ανθρώπινη παρουσία και αυτό είναι που χρειάζονται στον Απόλλωνα αυτή τη στιγμή. Σωστή διαχείριση, για να βγει η ομάδα πιο δυνατή από τα λάθη της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Παλιοί και νέοι άρχισαν να το βρίσκουν

Οι καιροί ου μενετοί

Σε ελεύθερη μετάφραση: Οι ευκαιρίες δεν περιμένουν. Φέτος είναι τέτοια για τον Απόλλωνα
Δημήτρης Χριστοφόρου
 |  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
X