ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Απόλλων: Δεν θέλει ρίσκα η άμυνα

Είναι ολοφάνερο ότι ο Απόλλωνας χρειάζεται ένα έμπειρο κεντρικό αμυντικό, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να παίζει πίσω ο Χάμπος Κυριάκου

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Η ήττα από την Αϊντχόφεν έχει φέρει μεγάλη απογοήτευση στον Απόλλωνα, καθώς στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο περίμεναν καλύτερο αποτέλεσμα από το 3-0. Βασικά, αυτό που ενόχλησε περισσότερο είναι ο τρόπος που ήρθε αυτή η ήττα, γιατί η ομάδα πάλεψε μέσα στο γήπεδο και άξιζε κάτι καλύτερο.

Η πραγματικότητα αυτή είναι, ότι ο Απόλλωνας πήρε λιγότερα, από αυτά που έδωσε μέσα στο γήπεδο. Βέβαια, είπαμε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο στο ποδόσφαιρο. Αποτέλεσμα παίρνει αυτός που εκμεταλλεύεται την κάθε λεπτομέρεια μέσα στο γήπεδο, όταν πρόκειται για παιχνίδια αυτού του επιπέδου.

Ρίσκο παίρνεις σε άλλες θέσεις, όχι στο κέντρο της άμυνας, όπου είναι νευραλγική θέση και χρειάζεσαι την εμπειρία

Και η Αϊντχόφεν εκμεταλλεύτηκε την κάθε λεπτομέρεια μέσα στο γήπεδο και πήρε μία μεγάλη νίκη που της εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό την πρόκριση. Το ζητούμενο αυτή την στιγμή για τον Απόλλωνα είναι να κοιτάξει μπροστά και να δει την συνέχεια.

Δεν είναι το τέλος του κόσμου που δεν θα παίξει φέτος η ομάδα στους ομίλους και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν όλοι. Μπορεί ο Απόλλωνας να έχει πετύχει αρκετά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αλλά δεν φτάσαμε ακόμα στο επίπεδο που θα θεωρούμε δεδομένη την παρουσία της ομάδας στους ομίλους. Αυτό είναι ξεκάθαρο…

Το θέμα είναι, μέσα από το παιχνίδι κόντρα στην Αϊντχόφεν να αξιολογηθούν κάποια πράγματα και να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, έτσι ώστε η ομάδα να είναι πανέτοιμη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Διότι, υπάρχουν κάποια κενά, κυρίως μεσοαμυντικά, τα οποία θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να διορθωθούν.

Είναι ολοφάνερο ότι ο Απόλλωνας χρειάζεται ένα έμπειρο κεντρικό αμυντικό, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να παίζει πίσω ο Χάμπος Κυριάκου. Είμαι εξ αυτών που πιστεύω ότι ο διεθνής άσος μπορεί να παίξει πολύ καλά στο κέντρο της άμυνας, αλλά όμως είναι καλύτερος στην μεσαία γραμμή.

Επίσης, από τους διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς, είναι πολύ πιο έμπειρος και στα παιχνίδια με πίεση μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα από αυτούς που βρίσκονται στο ρόστερ (Σάλαϊ, Σελίμοβιτς, Ντίλαν). Όμως, είναι κρίμα να τον «χαραμίζεις» στην άμυνα, την στιγμή που ξέρεις ότι στην μεσαία γραμμή είναι καλύτερος, γιατί δεν έχεις έμπειρο αμυντικό.

Συνεπώς, ο Απόλλωνας δεν πρέπει να πάρει το ρίσκο και να συνεχίσει με μόνο αυτές τις επιλογές στο κέντρο της άμυνας. Άσε, που εάν φύγει ο Ντίλαν (υπάρχει επίσημη πρόταση από την Λέουβεν που αγωνίζεται στην Β΄ Βελγίου), θα μείνουν μόνο τρεις «καθαροί» κεντρικοί αμυντικοί και δεν βγάζεις έτσι το πρωτάθλημα.

Ρίσκο παίρνεις σε άλλες θέσεις, όχι στο κέντρο της άμυνας, όπου είναι νευραλγική θέση και χρειάζεσαι την εμπειρία. Σίγουρα, θα ήταν καλύτερα να είχε η ομάδα ακόμη ένα πιο ποιοτικό παίκτη ακόμα στον άξονα, αλλά εάν έρθει κεντρικός αμυντικός, μπορείς να περάσεις με αυτούς που υπάρχουν. Διότι είναι και θέμα θέσεων. Και αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κενές θέσεις και θα πρέπει να φύγει κάποιος, για να έρθει κάποιος άλλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X