ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

Πάνε Προεδρικό οι κτηνοτρόφοι - Ανησυχία για τον τελικό κυπέλλου

«Ο τελικός μπορεί να γίνει κι άλλη μέρα», είπε στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Στέλλα Πέτρου

Τη μετάβαση των Κτηνοτρόφων από τον χώρο του ΓΣΠ προς το Προεδρικό Μέγαρο, για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας σε σχέση με τον αφθώδη πυρετό, ανακοίνωσε λίγο μετά τη 13:00 ο Πρόεδρος «Φωνής Κτηνοτρόφων» Νεόφυτος Νεοφύτου. Οι διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν ότι μεταβαίνουν τελικά με τρία φορτηγά, κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία. 

Νωρίτερα, οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν ότι θα παραμείνουν επ' αόριστον στο στάδιο ΓΣΠ, μετά το μπλοκό της Αστυνομίας, η οποία δεν τους επέτρεψε να οδηγήσουν τα φορτηγά τους προς το Προεδρικό.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχία στις Αρχές, καθώς σήμερα διεξάγεται ο τελικός κυπέλλου. Παράλληλα, η εκπρόσωπος της «Φωνής των Κτηνοτρόφων», Στέλλα Πέτρου σε δηλωσεις της στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» στον ΣΠΟΡ FM 95.0 είπε ότι ο τελικός μπορεί να γίνει κι άλλη μέρα, απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο να συμπορευθεί μαζί τους.

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στο ΓΣΠ, σημείο συνάντησης των κτηνοτρόφων για την έναρξη της πορείας τους προς το Προεδρικό, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τις θανατώσεις ζώων σε μολυσμένες μονάδες από αφθώδη πυρετό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κτηνοτρόφοι έστειλαν μήνυμα σε δικά τους άτομα να πάνε να κλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια αν δεν τους επιτραπεί να προχωρήσουν με τα φορτηγά στο Προεδρικό.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν συγκεντρωθεί γύρω στις 10:00 το πρωί στην περιοχή του ΓΣΠ, από όπου αναμενόταν να ξεκινήσουν οργανωμένα προς το Προεδρικό Μέγαρο. Ωστόσο, η πορεία παραμένει σε εκκρεμότητα, με την ένταση να αυξάνεται. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της οργάνωσης «Η Φωνή των Κτηνοτρόφων», Νεόφυτος Νεοφύτου, εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τη στάση της Αστυνομίας, αναφέροντας ότι οι κτηνοτρόφοι προσήλθαν για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.

«Ήρθαμε να κάνουμε τη διαμαρτυρία μας ειρηνικά. Αντί αυτού, βλέπουμε απέναντί μας ανθρώπους έτοιμους για καταστολή», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου. Κύριο αίτημα των διαμαρτυρόμενων παραμένει ο άμεσος τερματισμός των θανατώσεων ζώων σε μολυσμένες μονάδες, ενώ οι κτηνοτρόφοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς των αρμόδιων υπηρεσιών.

Πλέον, το μεγάλο ερώτημα που πλανήται είναι η τύχη του αποψινού τελικού Κυπέλλου. Με τους κτηνοτρόφους να δηλώνουν ανυποχώρητοι και να μετατρέπουν το ΓΣΠ σε μόνιμο σημείο διαμαρτυρίας, η διεξαγωγή του αγώνα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η Αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις για τη διαχείριση της κατάστασης, καθώς η προσέλευση χιλιάδων οπαδών στο στάδιο, υπό αυτές τις συνθήκες, αποτελεί τεράστιο γρίφο ασφαλείας. Οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές, με το ενδεχόμενο αναβολής ή λήψης έκτακτων μέτρων να μην μπορεί να αποκλειστεί.

Πηγή: kathimerini.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Κάζο

Κάζο

Προχειρότητα… που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ