ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το καλό, το κακό και το άσχημο

Το τέρμα του Γκεριέ έδωσε τη δυνατότητα στον Απόλλωνα να ορίζει ακόμη ο ίδιος την τύχη του

Δεν τα κατάφερε σήμερα ο Απόλλωνα να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ανόρθωση και έμεινε στο 1-1. Η ισοφάριση μάλιστα ήρθε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα και το τέρμα του Γκεριέ στην πραγματικότητα ήταν πέρα για πέρα σημαντικό.

Αναλύοντας όμως το παιχνίδι θα ξεκινήσουμε από το κακό. Η ομάδα μετά την μεγάλη νίκη επί της Ομόνοιας, ήρθε να «πετάξει» δυο βαθμούς στον επόμενο αγώνα. Ένα βήμα μπροστά τη μια, ένα βήμα πίσω την άλλη (ή μισό στην προκυμμένη και θα εξηγήσουμε αργότερα). Το κακό λοιπόν είναι πως σήμερα ο Απόλλωνας έχασε την ευκαιρία να κερδίσει να βρεθεί στην κορυφή και να περιμένει τους άλλους δυο.

Το καλό είναι πως ο Απόλλωνας σκόραρε στην τελευταία φάση. Αυτός ο βαθμός μπορεί να αποδειχθεί χρυσός στην πορεία. Με τον βαθμό που πήρε ο Απόλλωνας ακόμη κρατά την τύχη στα δικά του πόδια. Δεν θα χρειαστεί δηλαδή δυο απώλειες από της ΑΕΛ και την Ομόνοια. Αρκεί να τις κερδίσει ο ίδιος. Και ακριβώς επειδή περνά ακόμη από τα πόδια του η κατάκτηση του πρωταθλήματος σημειώσαμε πιο πριν ότι σήμερα έκανε μισό βήμα η ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Το άσχημο σήμερα είναι πως ο Απόλλωνας είχε σωρεία ευκαιριών. Το κοντέρ έγραψε 18 τελικές και 8 στον στόχο. Όταν βρίσκεις τόσες και πετυχαίνεις ένα μόλις τέρμα θα το πληρώσεις, και ο Απόλλωνας το πλήρωσε αφήνοντας πίσω δυο βαθμούς. Ασφαλώς το να κάνεις τις ευκαιρίες είναι σημαντικό, όμως σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος το καθετί μετρά πρέπει να τις στέλνεις στα δίχτυα για να παίρνεις βαθμούς. Είναι τόσο απλό.

Πλέον απομένουν τέσσερα παιχνίδια και ο Απόλλωνας αυτό που έχει να κάνει είναι να επικεντρωθεί στη συνέχεια. Το σημερινό παιχνίδι τελείωσε και ανήκει στο παρελθόν. Η σκέψη όλων πρέπει να είναι στο Λεμεσιανό ντέρμπι που ακολουθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση