ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις

Η πτώση του ΑΠΟΕΛ ήρθε…νομοτελειακά

Σάββας Λαζανιάς

Η πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΑΠΟΕΛ δεν ήρθε τυχαία αλλά νομοτελειακά. Οι τέσσερις έννοιες της αρχαιοελληνικής κοσμοθεωρίας «Ύβρις - Άτη - Νέμεσις - Τίσις» αποτελούν μια συμπαντική νομοτέλεια που δυστυχώς βρίσκει εφαρμογή και στον ΑΠΟΕΛ.

Ο ΑΠΟΕΛ διέπραξε αμέτρητες «ύβρεις» τα τελευταία χρόνια απέναντι στην ποδοσφαιρική λογική. «Ύβρεις» αποτελούν το ξήλωμα της ομάδας κάθε καλοκαίρι, οι συνεχόμενες λανθασμένες επιλογές παικτών, οι παχουλές αποζημιώσεις και οι αμέτρητες αλλαγές προπονητών. «Ύβρη» αποτελεί επίσης το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ πόνταρε κάθε χρόνο στα μη εγγυημένα έσοδα της Ευρώπης, δημιουργώντας προϋπολογισμούς πολύ μεγαλύτερους από τα πάγια έσοδα.

Παίρνει…εκδίκηση η ποδοσφαιρική λογική

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να «νικήσει» σε αρκετές περιπτώσεις την ποδοσφαιρική λογική θέτοντας την μάλιστα πολλές φορές σε αμφισβήτηση, καθώς στο παρελθόν βγήκε αρκετές φορές κερδισμένος καταπατώντας τους άγραφους «νόμους» και «κανόνες» που διέπουν μια υγιή ποδοσφαιρική ομάδα. Όμως κάποια στιγμή ήταν σίγουρο ότι θα ερχόταν η «καταστροφή» με…συμπαντική νομοτέλεια, όπως και έγινε.

Οι πρώτες ποδοσφαιρικές ύβρεις που διέπραξαν οι «γαλαζοκίτρινοι» έφεραν μοιραία την Άτη, δηλαδή το θόλωμα του νου του «υβριστή». Αυτό το θόλωμα του νου οδήγησε τον «υβριστή» σε νέες συνεχόμενες ύβρεις, οι οποίες προκάλεσαν τη «νέμεσις» δηλαδή την οργή και την εκδίκηση της ποδοσφαιρικής λογικής, που επέφερε στο τέλος την «τίσιν», δηλαδή την «τιμωρία»,

Ο ΑΠΟΕΛ πληρώνει φέτος τα όσα «παράλογα» (προς την ποδοσφαιρική λογική) γίνονταν στο ποδοσφαιρικό τμήμα  τα τελευταία χρόνια και πρέπει να αποδεχτεί την «τιμωρία» του η οποία ήρθε νομοτελειακά. Πλέον αυτό που πρέπει να κάνουν οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι να αναζητήσουν την «κάθαρση» σε όλα τα επίπεδα γιατί μόνο έτσι θα είναι ευοίωνο το μέλλον. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση