ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέρει τι θέλει και τι ζητά...

Η φιλοσοφία του Μαρίνου Ουζουνίδη

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι αποφασισμένος να αλλάξει αρκετά πράγματα στο ΑΠΟΕΛ. Πρέπει να κινηθεί στο παζάρι για πολλούς ποδοσφαιριστές και συνάμα να προσέξει την κάθε του κίνηση. Δεν είναι εύκολο να χτίζεις ομάδα σχεδόν απ’ το μηδέν με 13-14 μεταγραφές και ποσό μάλλον αν ψάχνεις και συγκεκριμένα στοιχεία. Χθες ο Εβρίτης τεχνικός ανέλυσε τη φιλοσοφία και τι επιζητά απ’ τους ποδοσφαιριστές του.

Η ταχύτητα τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο τρόπο σκέψης είναι κάτι το οποίο εξιτάρει τον Ουζουνίδη ο οποίος θα ψάξει να βρει τα χαρακτηριστικά αυτά στους παίκτες που θα φέρει.

Αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο ο ΑΠΟΕΛ τη περίοδο 19/20 υστερούσε. Η αργή και προβλεπόμενη εναλλαγή της μπάλας δηλαδή, απότρεπε την ομάδα απ’ το να γίνει δημιουργική. Και ιδιαίτερα το έβλεπες αυτό στα παιχνίδια απέναντι σε «μικρότερες» ομάδες οι οποίες έκλειναν χώρους και πάλευαν έστω και για την ισοπαλία. Ως εκ τούτου οι «γαλαζοκίτρινοι» περιορίζονταν στο να εναλλάσσουν τη μπάλα στο τρίτο της αντίπαλης ομάδας χωρίς ωστόσο να βρίσκουν διαδρόμους για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ.

Το κλειδί φυσικά, όπως σημείωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είναι μόνο στην ταχύτητα στα πόδια, αλλά και η ταχύτητα στη σκέψη μιας και το ποδοσφαιρικό μυαλό κερδίζει πρωταθλήματα και διαφοροποιεί την εικόνα της ομάδας. Ο συνδυασμός ταχύτητας και σκέψης χαρακτηρίζει ιδιαίτερα το σύγχρονο ποδόσφαιρο της εποχής μας. Ένας γρήγορος ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να φτάσει μακριά, εν αντιθέσει με έναν γρήγορο και έξυπνο παίκτης ο οποίος ανεβάζει συνολικά το επίπεδο της ομάδας. Η διαφορά φαίνεται στους αυτοματισμούς όπου οι εναλλαγές της μπάλας γίνονται τις περισσότερες φορές χωρίς να κοιτάξει ο ένας τον άλλο.

Ο Εβρίτης τεχνικός λοιπόν, έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του. Το πλάνο το έβγαλε στο μυαλό του και ξέρει τι ακριβώς ζητά. Πλέον αυτό που έχει να κάνει είναι να βρει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές και να δημιουργήσει αυτό που θέλει. Κάτι που αν τα καταφέρει θα χαροποιήσει ιδιαίτερα και τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι επί της ουσίας διψούν να δουν ένα καλό ΑΠΟΕΛ που θα παίζει ωραία μπάλα.

 

*Του Παναγιώτη Κουζάλη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X