ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι θα γίνει με το ΓΣΠ;

ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια φουλάρουν για τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους

Οι δυο μεγάλοι της Λευκωσίας, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, οδεύουν σταθερά προς την υλοποίηση των σχεδιασμών τους για ανέγερση ιδιόκτητων γηπέδων.

Ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα παραχωρήσει δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία θα δοθούν πολύ σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στο ιδιόκτητο γήπεδο που θα αναγερθεί στην Κοκκινοτριμιθιά (δες ΕΔΩ).

Όσο αφορά στην Ομόνοια, οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν έχει αγοραστεί η γη μεγάλης έκτασης (180 σκάλες) κοντά στη Λευκωσία. Η εταιρεία έχει ήδη στείλει επιστολή στο τμήμα της Πολεοδομίας, έτσι ώστε να γίνει η οριοθέτηση του χώρου (δες ΕΔΩ).

Όπως έχουν τροχοδρομηθεί οι εξελίξεις και στις δυο ομάδες, είναι πολύ πιθανό ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια να έχουν ιδιόκτητο γήπεδο σε λειτουργία μέσα στην επόμενη πενταετία. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να δημιουργήσει θέμα στο ΓΣΠ όσο αφορά την βιωσιμότητά του, με το ΔΣ να επεξεργάζεται ήδη διάφορους τρόπους και λύσεις για να μειώσει τη χασούρα από τη διαφαινόμενη φυγή των δυο αιωνίων.

Το ετήσιο κόστος συντήρησης του ΓΣΠ ανέρχεται κοντά στο 1.2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Οι ιθύνοντες του ΓΣΠ θα πρέπει να βρουν τρόπους για να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος των εσόδων που έρχονταν από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια.

Θα προσπαθήσουν να φέρουν στο ΓΣΠ άλλες ομάδες (όχι όμως με τα συμβόλαια που έχουν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια), να αξιοποιήσουν τους χώρους για ακαδημίες και γενικότερα για αθλητικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν βιώσιμη τη λειτουργία του γηπέδου.

Όποιες κινήσεις κι αν γίνουν από το ΔΣ του ΓΣΠ, η φυγή του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρό θέμα. Και το μεγάλο στοίχημα είναι να γίνουν σωστές και αποτελεσματικές κινήσεις για να μην υπάρξει θέμα βιωσιμότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Μίλησε με Δώνη

Μίλησε με Δώνη

«Μιλώ συχνά με τον Γιώργο Δώνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT