ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα σενάρια και οι ρυθμιστές

Την Τετάρτη θα παρθεί η οριστική απόφαση για το θέμα των 14 ομάδων

24sports team

info@24sports.com.cy

Την ερχόμενη Τετάρτη θα καθίσει σε συνεδρία το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος σχετικά με τη φετινή διαβάθμιση.

Ως γνωστό, στην Άτυπη Γενική Συνέλευση της περασμένης βδομάδας κατατέθηκε αίτημα από δέκα ομάδες όπως διαφοροποιηθεί ο τρόπος διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος (να πέσουν 2 αντί 4 ομάδες και να μην υπάρξει απευθείας διαβάθμιση μετά την κανονική διάρκεια) λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊου.

Σημειώνουμε ότι για να περάσει η τροποποίηση της προκήρυξης χρειάζεται να ψηφίσουν υπέρ τουλάχιστον τα 17 από το 21 μέλη του ΔΣ της ΚΟΠ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα περάσει η τροποποίηση εάν καταψηφίσουν την πρόταση πέντε μέλη. Θυμίζουμε ότι Ανόρθωση, Ομόνοια και Απόλλωνας είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο τροποποίησης της διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το αποτέλεσμα θα καθοριστεί από τις ψήφους του ΑΠΟΕΛ και της Πάφου. Αν οι δυο ομάδες δεν ψηφίσουν υπέρ τότε δεν θα περάσει η πρόταση. Αμφότερες πάντως δεν είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο τροποποίησης της προκήρυξης, ωστόσο εξέφρασαν τη θέση ότι είναι πιο δίκαιο να είναι ισόποσα τα δυο γκρουπ αριθμητικά, δηλαδή να έχουμε 7 ομάδες στο πρώτο και 7 στο δεύτερο.

Τα δυο πιο πιθανά σενάρια που υπάρχουν για την Τετάρτη είναι να πάμε σε γκρουπ 6-8 ή 7-7 στη 2η φάση του πρωταθλήματος. Υπάρχει επίσης και το σενάριο να μην περάσει η πρόταση και να μείνει ως έχει το πρωτάθλημα ενώ απομακρυσμένο έως απίθανο είναι το ενδεχόμενο να πάμε σε μοντέλο 8-6 (οκτώ ομάδες στο πρώτο γκρουπ), καθώς δεν τέθηκε τέτοια πρόταση από καμία ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Τελικά… συνδυασμός

Τελικά… συνδυασμός

Έτοιμος ο Θεόδωρος Κυριακίδης για να ανακοινώσει το πλάνο και τους συνεργάτες του
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ
Χωρίς επενδυτή… δεν προχωρεί

Χωρίς επενδυτή… δεν προχωρεί

Το μέγεθος των οφειλών – χρέους αποτελεί «φόβητρο» για τον κάθε ενδιαφερόμενο συμπεριλαμβανομένου βέβαια και του Θεόδωρου ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ