ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τα πολλά στοιχεία της βελτίωσης του

Η εξήγηση της ανάκαμψης – μεταμόρφωσης των «γαλαζοκιτρίνων»

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στο «Αμμόχωστος» στην αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα, ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η καλύτερη φετινή. Η νίκη και κυρίως η αισθητή βελτίωση σε αρκετούς τομείς, δίνει ξανά δυναμική στους «γαλαζοκίτρινους» αλλά και αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Μετά από καιρό ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε εικόνα μιας καλοδουλεμένης ομάδας με τους παίκτες να βγάζουν πάθος, ένταση, ενέργεια και όλα αυτά με ένα καλό ρυθμό. Σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες ήταν πολύ ξεκάθαρη η αλλαγή και στην ψυχολογία των παικτών. Με λιγότερο άγχος, περιόρισαν τα λάθη και έγιναν πολύ πιο ουσιαστικοί – αποτελεσματικοί.

Εκτίμηση μου είναι ότι η δουλειά που πρόλαβε να κάνει ο έμπειρος Μικ Μακάρθι άρχισε σιγά σιγά να αλλάζει την ομάδα προς το καλύτερο. Για πρώτη φορά ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλός και αμυντικά αλλά και αποτελεσματικός όπως επίσης και δημιουργικός με 16 τελικές (12 στον στόχο), προσπάθειες.

Αλληλοκαλύψεις και «τρανσίσιον»

Για πρώτη φορά είδαμε αλληλοκαλύψεις με την μετάβαση των παικτών από την άμυνα στην επίθεση αλλά κυρίως και το αντίθετο, να γίνονται πολύ σωστά. Όπως επισημάνθηκε και από πρώην ΑΠΟΕΛίστες παίκτες και προπονητές, στα πολλά θετικά ήταν και η σμίκρυνση των αποστάσεων ανάμεσα στους παίκτες με αποτέλεσμα να έχουν πολλές επιλογές κάτι που φάνηκε πολύ ξεκάθαρα με τους παίκτες που έπαιξαν στα άκρα.

Επισημάνθηκε επίσης το ότι για πρώτη φορά, σε ολόκληρο το παιχνίδι, είχε παίκτες του ΑΠΟΕΛ πίσω από την μπάλα, στοιχείο που δυσκόλεψε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη και την δημιουργικότητα του αντιπάλου.

Ο λόγος της μεταμόρφωσης Κλωναρίδη

Στα πολλά θετικά και η μεταμόρφωση του Βίκτωρα Κλωναρίδη ο οποίος στους προηγούμενους αγώνες είχε τραγικά τελειώματα στις περισσότερες από τις προσπάθειες του.

Ο Βελγοέλληνας μεσοεπιθετικός είχε στο «Αμμόχωστος» τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού, πίσω και κοντά στο Νούχιου ο οποίος ήταν επίσης για πρώτη φορά, πολύ ουσιαστικός «κατεβάζοντας» μακρινές μπαλιές και «σερβίροντας» τους παίκτες που τον πλαισίωναν.

Λογικά ο Κλωναρίδης θα έχει τον ίδιο ρόλο και κόντρα στην Ομόνοια στο ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας ως δεύτερος επιθετικός πλαισιώνοντας τον αναγεννημένο Νούχιου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Κουλούρια..

Κουλούρια..

Σ' ένα παιγνίδι μη ποιοτικό ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση πήραν ισοπαλία που μοιάζει με αυτό που λέμε… μήτε κρύο μήτε ζέστη
24sports team
 |  ΑΠΟΕΛ