ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συστήματα και rotation; Αραιά και που...

Ο Ουζουνίδης θα διαλέξει και θα πορευτεί με τους...πολεμιστές του

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Του Μαρίνου Ουζουνίδη δε θα χρειαστεί κανείς να του γράψει τέτοιο πλακάτ στα Αγγλικά, αλλά όπως τον ακούσαμε να μιλάει το «Μόνο ΑΠΟΕΛ» του αρκεί για να καταλάβει τι ζητά ο κόσμος. Βέβαια ένας προπονητής δεν μπορεί να παρακολουθεί μόνο τους αγώνες πρέπει να παρεμβαίνει και ο «Ούζου» μας έκανε αρκετά σοφότερους για το τι να περιμένουμε όπως μας τα είπε στην παρουσίασή του.

Ήταν πρόβλημα το ότι άλλαζαν συνεχώς τα πρόσωπα στην ενδεκάδα και κάθε προπονητής που ερχόταν άλλαζε διατάξεις και τρόπους παιχνιδιού με αποτέλεσμα οι παίκτες να μπερδεύονται

Κάθε προπονητής που αναλαμβάνει μια ομάδα στη μέση της σεζόν έχει μπροστά του ένα πρόβλημα για να λύσει που το ξέρει και μερικά ακόμα που τα διαπιστώνει στην πορεία. Το πρώτο, το…στάνταρ, είναι η ψυχολογία. Μια ομάδα για να αλλάξει προπονητή σημαίνει πως δεν έχει καλά αποτελέσματα, άρα η ψυχολογία είναι κάτω. Είναι κομμάτι σχετικά εύκολο να αλλάξεις αφού όσοι δεν έπαιζαν ελπίζουν πως θα πάρουν ευκαιρία και με όσους έπαιζαν μιλάς και σου λένε τι πήγαινε λάθος. Προσφέρεις ελπίδα και αυτοπεποίθηση που μπορεί να σε κουβαλήσει για κάποιο καιρό αν τα αποτελέσματα στην αρχή σου βγουν. Έτσι το πήγε τόσο καλά στο ξεκίνημα ο Ντολ π.χ. και για αυτό ο Κόρε άντεξε λίγο: οι νίκες στην αρχή είχαν διάρκεια μερικές μόνο μέρες, αφού έπαιζε συνέχεια, και στα πρώτα «σοβαρά» τεστ απέτυχε.

Για τα υπόλοιπα, σίγουρα δε θα μας τα έλεγε όλα δημόσια ο Ελλαδίτης τεχνικός αλλά μοιράστηκε δυο που μάλλον συμφωνούμε όλοι πως είναι προβλήματα. Το γεγονός πως άλλαζαν συνεχώς τα πρόσωπα στην ενδεκάδα και ακόμα χειρότερο πως κάθε προπονητής που ερχόταν άλλαζε διατάξεις και τρόπους παιχνιδιού με αποτέλεσμα οι παίκτες να μπερδεύονται. Ο Ουζουνίδης πήρε τις αποφάσεις του και είναι ξεκάθαρος: πρέπει να βρεθεί ένα σχήμα, γέρνει προς το 4-2-3-1, που οι παίκτες να το μάθουν καλά και για να συμβεί αυτό πρέπει να βρει κι ο ίδιος ενδεκάδα.

Ο Μπεργκ μας παρουσιάζει την πιο ομοιογενή ομάδα του πρωταθλήματος γιατί δεν αλλάζει παίκτες όταν δεν πρέπει. Η Ανόρθωση ξέρουν όλοι πως παίζει γιατί ο Τιμούρ έκανε συγκεκριμένες επιλογές και ειδικά μεσοαμυντικά δεν τους αλλάζει. Λείπουν 1-2 και φαίνεται ο τόπος τους. Αυτού του τύπου τις αποφάσεις θα πάρει και ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ.

Σαφώς το δικό του 4-2-3-1 θα είναι επιθετικό, αφού ξέρει σε ποια ομάδα βρίσκεται, με προσπάθεια κατοχής μπάλας και υπεροχής στους αγώνες.

Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει ο προπονητής να πάρει αποφάσεις ως προς το με ποιους θα θελήσει να πορευτεί με στόχο τον Μάη μαζί τους να είναι πρωταθλητής. Από τις αποφάσεις αυτές σε μεγάλο βαθμό είναι που θα κριθεί κι ο ίδιος.

Στο χαρτί, μπορεί να είναι κάπως έτσι το σχήμα όπως σας το παρουσιάζουμε. Στην πράξη θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε από το Σάββατο(15/2)…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Στάθης… αφυπηρετεί

Ο Στάθης… αφυπηρετεί

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πέσουν «οι τίτλοι τέλους» για τον Στάθη Αλωνεύτη
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ
X