ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάμιος: «Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα» (ηχητικό)

Όλα όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών του ΑΠΟΕΛ και την κατάκτηση του νταμπλ από την Κ19

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο προπονητής της Κ19 του ΑΠΟΕΛ, Βαγγέλης Σάμιος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου για την κατάκτηση του νταμπλ της ομάδας Νέων και τον τρόπο λειτουργείας των ακαδημιών των «γαλαζοκιτρίνων».

Αναλυτικά:

Για την κατάκτηση του νταμπλ: «Είναι ένα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς που γίνεται στον ΑΠΟΕΛ. Όσοι εργάζονται στον ΑΠΟΕΛ έχουν μερίδιο στην επιτυχία αυτή. Να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Είναι κόσμος που αφιερώνει πάρα πολλές ώρες με τα παιδιά. Το εγώ μας είναι κάτω απ’ τον ΑΠΟΕΛ. Τα πάντα για μας είναι τα παιδιά να βγουν σωστοί στην κοινωνία και μετά καλοί ποδοσφαιριστές. Απώτερος στόχος είναι μερικά παιδιά να εμποτιστούν με το DNA της πρώτης ομάδας του ΑΠΟΕΛ και να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα».

Για το πώς βλέπει τις άλλες ακαδημίες στην Κύπρο: «Έχω την εντύπωση ότι αρκετές ομάδες δουλεύουν σε πολύ καλό επίπεδο. Να εκπαιδεύσουμε τους προπονητές πάνω από όλα. Ταλέντο στην Κύπρο υπάρχει. Τα αποτελέσματα πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Το Α και το Ω πρέπει να είναι το παιδί».

Για το αν υπάρχουν παίκτες που μπορούν να προωθηθούν στην Α’ ομάδα: «Είναι μια πάρα πολύ καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών. Είναι μερικοί παίκτες που μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ και την Εθνική ομάδα της Κύπρου».

Για τη σύνδεση με τον κ. Τέτι και τις ακαδημίες: «Το προσεχές πλάνο που έχει καταρτιστεί είναι να πλησιάσει η πρώτη ομάδα με την ομάδα νέων. Ο κ. Τέτι έχει μεγάλη εμπειρία από την Ιταλία και γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η σύνδεση της Κ19 με την πρώτη ομάδα. Είναι ευχής έργων που τον έχουμε κοντά μας».

Για τη διαφορά πρώτης ομάδας και δεύτερης: «Αν η ακαδημία δουλέψει στους ρυθμούς και τις εντάσεις που πρέπει και αυτό είναι κοντά σε αυτά που δουλεύει η πρώτη ομάδα τότε αυτό είναι πολύ θετικό. Η πρώτη ομάδα παράλληλα πρέπει να δώσει χώρο και χρόνο και στη δεύτερη ομάδα, αυτό είναι το ιδανικό. Είναι η καλύτερη συνταγή που βιώνει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και εδώ στον ΑΠΟΕΛ. Αλλάξανε πράγματα προς το καλύτερο. Πρέπει να εκπονηθεί ένα πλάνο και αυτή η ψαλίδα που υπάρχει με την πρώτη ομάδα με τη δεύτερη να κλείσει».

Για τις εγκαταστάσεις του ΑΠΟΕΛ: «Είμαστε αρκετά καλά. Είμαστε όλοι μαζί σε ένα προπονητικό κέντρο. Οι εργασίες δεν έχουν σταματήσει για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων. Έχουμε δυο γήπεδα 11Χ11, άμμο, γυμναστήριο, πισίνα».

Για το νικηφόρο σερί της ομάδας: «Να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κωστή και τον Κωνσταντίνο Γεωργιάδη. Θεωρώ ότι τα παιδιά έδειξαν συνέπεια και συγκέντρωση στον στόχο τους. Δεν είχα να αλλάξω πάρα μόνο ένα πραγματάκι. Μου άρεσε που είδα μόνο χαμόγελα χθες παρά τα σκαμπανεβάσματα αυτή η ομάδα πήρε αυτό που άξιζε».

Για τη συμμετοχή στο Youth League: «Θα δουν πράγματα σε ένα άλλο επίπεδο, κάποιοι από αυτούς θα στελεχώσουν την προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X