ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πτώση 16 εκατ. και βάλε λόγω κορωνοϊού!

Τεράστια η μεταβολή στην αξία των παικτών της Α' κατηγορίας βάσει του transfermarkt

24sports team

info@24sports.com.cy

Οι οικονομικές προεκτάσεις των όσων βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της πανδημίας του COVID-19 άρχισαν ήδη να επηρεάζουν όλους τους τομείς της κοινωνίας και, αναπόφευκτα, ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος.

Ένας πρώτος υπολογισμός της μεταβολής στη χρηματιστική αξία των ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο βγαίνει μέσω του Tranfermarkt, που προχώρησε στην αναθεώρηση της αγοραστικής αξίας των παικτών σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της γνωστής ιστοσελίδας, η συνολική πτώση στην αξία των ποδοσφαιριστών ανέρχεται στα -κρατηθείτε- 9,2 δις ευρώ.

Πηγαίνοντας στα του κυπριακού πρωταθλήματος, που μας αφορούν άμεσα, η πτώση ξεπερνά τα 16 εκατ. ευρώ! Η συνολική αξία των ρόστερ των ομάδων μας προ πανδημίας υπολογιζόταν στα 118,1 εκατ. ενώ πλέον, με την αναπροσαρμογή των τιμών, φτάνει τα 101,75.

Πάμε τώρα να δούμε ξεχωριστά πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο ρόστερ καθεμιάς από τις ομάδες της εξάδας. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, καταγράφεται πτώση στην αξία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών κάθε ομάδας. Οι εξαιρέσεις είναι λίγες και αφορούν παίκτες νεαρής, ή προχωρημένης ποδοσφαιρικά ηλικίας. Ορισμένοι που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία κατέγραψαν άνοδο στην αξία τους κι άλλοι έμειναν σταθεροί, όπως και αυτοί που εμπίπτουν στη δεύτερη.

ΑΠΟΕΛ: Συνολική αξία 17,43 εκατ.

Απόλλωνας: Συνολική αξία 11,5 εκατ.

Ομόνοια: Συνολική αξία 10,7 εκατ.

 Ανόρθωση: Συνολική αξία 9,23 εκατ.

 

ΑΕΚ: Συνολική αξία 9,20 εκατ.

ΑΕΛ: Συνολική αξία 7,58 εκατ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X