ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πρωτάθλημα: Όλα τα σενάρια ισοβαθμίας

Τι ισχύει στα τέσσερα σενάρια

Στην τελική ευθεία έχει μπει το πρωτάθλημα και πλέον βγήκαν τα κομπιουτεράκια με στόχο να αντιληφθούν άπαντες που βαδίζει ο τίτλος. Τα σενάρια πολλά και μέχρι τέλους αναμένονται δράματα. Επί τούτου το 24sports σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια ισοβαθμίας μεταξύ των τριών διεκδικητών του τίτλου. Σε ένα γενικό πλαίσιο όλες οι ισοβαθμίες έχουν ξεκαθαρίσει. Είτε διπλές, είτε τριπλή είναι ήδη γνωστό το ποια ομάδα θα υπερτερεί. 

Αναλυτικά τα κριτήρια ισοβαθμίας:

1) Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος

2) Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος

3) Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος

4) Η συνολική διαφορά τερμάτων, σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος

5) Τα περισσότερα τέρματα υπέρ, σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ

Σε μια τέτοια περίπτωση το ΑΠΟΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα καθώς ότι κι αν συμβεί στο μεταξύ τους τέταρτο παιχνίδι η ΑΕΚ δεν μπορεί να ξεπεράσει τη συγκομιδή των «Γαλαζοκιτρίνων». Η ομάδα του Σα Πίντο μάζεψε 7 βαθμούς στους τρεις αγώνες (2 νίκες, 1 ισοπαλία), κι ως εκ τούτου ακόμη και με ήττα θα ξεπερνά τους βαθμούς που θα μαζέψει η ΑΕΚ. 

ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια

Το ΑΠΟΕΛ μετρά 1 νίκη και η Ομόνοια 2. Ως εκ τούτου το πάνω χέρι το έχει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου και το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων είναι καθοριστικό. Νίκη της Ομόνοιας ή ισοπαλία δίνει το πλεονέκτημα στους «Πρασίνους», ενώ νίκη του ΑΠΟΕΛ με οποιοδήποτε σκορ στέλνει την ισοβαθμία υπέρ των «Γαλαζοκιτρίνων» (θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα μεταξύ τους παιχνίδια). 

Αυτό όμως που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως με νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Ομόνοιας δεν υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας των δυο ομάδων στην κορυφή καθώς οι «Γαλαζοκίτρινοι» θα βρίσκονται μπροστά στον βαθμολογικό πίνακα με τουλάχιστον 1 βαθμό. 

Επί της ουσίας αν υπάρξει ισοβαθμία στην κορυφή μεταξύ των δυο (πρακτικά το ΑΠΟΕΛ δεν θα κερδίσει το ντέρμπι) τότε θα σημαίνει πως η Ομόνοια θα είναι πρώτη.

Ομόνοια - ΑΕΚ

Στο σενάριο ισοβαθμίας μεταξύ Ομόνοιας και ΑΕΚ τότε η πρωτιά πάει στην ομάδα της Λάρνακας. Κι αυτό προκύπτει απ’ το γεγονός πως ήδη μετρά δυο νίκες επί των «Πρασίνων», ενώ μια φορά οι δυο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ΑΕΚ μάζεψε 7 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδι κι η Ομόνοια 1, κι ως εκ τούτου ότι κι αν συμβεί στο μεταξύ τους παιχνίδι η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν θα έχει την πρωτιά. 

Για να υπάρξει όμως το σενάριο αυτό θα πρέπει η Ομόνοια να κάνει το απόλυτο μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ να κερδίσει τα δυο παιχνίδι με ΑΠΟΕΛ κι Ανόρθωση. 

Τριπλή ισοβαθμία

Για να έχουμε αυτό το σενάριο υπάρχει μόλις ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων. Το ΑΠΟΕΛ κερδίζει τον Άρη και χάνει τους αγώνες με Ομόνοια και ΑΕΚ. Οι «Πράσινοι» έρχονται ισοπαλία με την ΑΕΚ και κερδίζουν ΑΠΟΕΛ - Πάφο, ενώ η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν πιάνει βαθμό με την Ομόνοια και συνάμα φθάνει στη νίκη κόντρα στην ομάδα του Σα Πίντο και χάνει από την Ανόρθωση. Σε αυτό το σενάριο όλες οι ομάδες θα έχουν από 72 βαθμούς. 

Με τα πιο πάνω δεδομένα η ΑΕΚ θα είναι πρωταθλήτρια καθώς στους μεταξύ των τριών ομάδων θα έχει μαζέψει 12 βαθμούς (8 απ’ τους αγώνες με Ομόνοια και 4 με ΑΠΟΕΛ), η Ομόνοια θα τερματίσει στη 2η θέση μιας και θα μετρά 11 βαθμούς (2 απ’ τους αγώνες με ΑΕΚ και 9 απ’ τα ντέρμπι «αιωνίων»), ενώ το ΑΠΟΕΛ θα είναι 3ο με 10 βαθμούς (3 από Ομόνοια και 7 από ΑΕΚ).

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση