ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Ποσά που προκαλούν ίλιγγο

Μεγάλη επιτυχία η παρουσία του ΑΠΟΕΛ στους «32», με τα οικονομικά οφέλη να ζαλίζουν

Ο ΑΠΟΕΛ έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, καθώς κατάφερε να επικρατήσει της Σεβίλλης, με 1-0 μέσα στην Λευκωσία.

Τα οφέλη όμως για τον ΑΠΟΕΛ μέσα από την φετινή του ευρωπαϊκή πορεία, είναι πάρα πολλά και ιδιαίτερα στο οικονομικό κομμάτι. Τα σίγουρα κέρδη μέχρι τώρα για τους γαλαζοκίτρινους φτάνουν στο τεράστιο ποσό τον 12.580.000 ευρώ.

Το πιο πάνω ποσό διαμορφώθηκε ως έξης. Ο ΑΠΟΕΛ έχει εξασφαλίσει αρχικά 5.000.000 ευρώ ως μπόνους από την ΟΥΕΦΑ, καθώς έφτασε μέχρι τα play off του Champion league. Επίσης έχει πάρει και 660.000 ευρώ από την συμμετοχή του στον Β΄ και Γ΄ προκριματικό γύρο. Πάνω σε αυτά τα έσοδα, προστίθεται και το μπόνους από την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, που φτάνει το ποσό τον 2.920.000 ευρώ.

Η παρουσία του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Europa League συνεχίζει να του αποφέρει σημαντικά έσοδα καθώς ο ΑΠΟΕΛ, με τις τρεις νίκες και μια ισοπαλία που κατάφερε να πάρει καρπώθηκε 1.200.000 ευρώ συνολικά. Μέσα από αυτή την συγκομιδή οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν τερματίσουν στην δεύτερη θέση του ομίλου περνώντας στην φάση των «32». Η δεύτερη θέση που πηρέ ο ΑΠΟΕΛ στην όμιλο του εξασφάλισε μπόνους 300.000, ενώ η παρουσία του στην φάση των 32 καλύτερων ομάδων του έδωσε μπόνους 500.000.

Και αν σας φαίνονται ήδη πάρα πολλά αυτά το ποσά, τα οικονομικά οφέλη για την ομάδα της Λευκωσίας δεν σταματούν εδώ, αφού η ΟΥΕΦΑ, θα δώσει στο ΑΠΟΕΛ ένα ποσό λίγο πάνω από τα 2.000.000 ως πριμ από την ειδική κατάταξη. Μέσα στο συνολικό αυτό ποσό δεν υπολογίζεται ακόμη και το Market pool το οποίο θα γίνει γνωστό, μεταγενέστερα.

Το ποσό για τον ΑΠΟΕΛ είναι τεράστιο και ακόμη δεν έχει τελειώσει η ευρωπαϊκή του πορεία, δεν θα αποτελέσει έκπληξή τα έσοδα να αυξηθούν και άλλο στην συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X