ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε σε ντέρμπι «αιωνίων»

Πάει καιρός να δούμε ιστορία σαν του Ουζόχο

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Είναι μια αλληλουχία γεγονότων που μας έφερε το «τιτίβισμα» με το «23» στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΠΟΕΛ, που από όπου και να την πιάσεις σου δημιουργούνται απορίες. Όμως όσες απαντήσεις κι αν λάβεις το συμπέρασμα που θα βγάλεις δε γίνεται να αλλάξει: ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια ήθελαν τον Ουζόχο κι αυτός καταλήγει «Αρχάγγελο». Έβαλε το πρώτο γκολ σε ντέρμπι μετά από καιρό, αφού τα δυο περσινά στο γήπεδο ήταν 0-0.

Στην Ομόνοια δεν πρόκειται να χαλάσει η σχέση με τον κόσμο λόγω Ουζόχο, είναι ικανοποιημένος και κάτι παραπάνω ο «λαός», αλλά ίσως να πρέπει να εξεταστεί η σχέση με διάφορους άλλους.

Είχαμε εδώ και καιρό καταγράψει πως ο ΑΠΟΕΛ ήταν το φαβορί και έπαιξε ρόλο σε αυτό η ανανέωση του συμβολαίου του Φαμπιάνο στην Ομόνοια. Στο παρασκήνιο, όσοι με το θέμα ασχολούνταν διέρρεαν συγκεκριμένα πράγματα που έμοιαζαν παράλογα για τον κοινό νου όμως την ίδια ώρα ίσχυαν.

Το loading που αναφέρεται στο «τιτίβισμα» έχει την, μεγάλη, σημασία του για αυτά που καταγράφουμε. Όμως υπάρχει και η ουσία: Η Ομόνοια μαθαίνει πως ένας παίκτης που το περασμένο Σάββατο ήταν στο «Η. Πούλλος» για να δει το πρώτο της φιλικό, έκλεισε στον «αιώνιο».

Πως όμως πρέπει να προσεγγιστεί το θέμα; Για τον ΑΠΟΕΛ μοιάζει απλό: ήθελε τον Ουζόχο, ενήργησε με τις διασυνδέσεις που έχει και καθάρισε. Τον ήθελε γιατί εδώ και χρόνια έχει δυο πρωτοκλασάτους και με το Νιγηριανό γλιτώνει και τη θέση στον Κατάλογο Α’. Θα κλείσει τα 22 ανήμερα εθνικής επετείου (28/10) και αν ο Σίλβα δε βγει, όταν περίπου τότε ή και λίγο νωρίτερα είναι έτοιμος θα μπει να παίξει.

Η Ομόνοια τον ήθελε; Έχει τον Φαμπιάνο που όλοι συμφώνησαν πως της βγήκε. Έχει το Νο1 σε Κύπριο, Παναγή, και έναν ακόμα που φιλοδοξεί να καταστεί τουλάχιστον το Νο2, Κυριακίδης. Με τον Ουζόχο ο Παναγή που ακριβώς θα χωρούσε; Θα πει κανείς υπήρχαν τεράστιες προοπτικές για πώληση του Φράνσις και η «τρέλα» που προκάλεσαν στον κόσμο οι λιγοστές εμφανίσεις τους ήταν από μόνος της λόγος να το κυνηγήσεις. Όμως απόλυτη ανάγκη αγωνιστικά για να τον έχουν δεν υπήρχε.

Επίσης ένα θέμα που η Ομόνοια έβγαζε προς τα έξω, ήταν το να πάει δια της οδού «Λα Κορούνια» για να κλείσει τον παίκτη. Υπάρχουν πολλές άλλες οδοί για να κάνεις δουλειές στα μεταγραφικά και σε αυτά με τον ΑΠΟΕΛ θέλει να κάνεις πολλά ακόμα για να μπορείς να τον κοντράρεις.

Αν ισχύει πως ο παίκτης με τη στάση του έδειχνε πως ήθελε Ομόνοια αλλά στην υπογραφή έκανε το αντίθετο είναι σίγουρα ένα θέμα. Αλλά δεν αλλάζει την ουσία: Ο ΑΠΟΕΛ πήρε τον παίκτη που ήθελε με μια αλληλουχία γεγονότων που «φτιάχνει» και τον κόσμο του σε μια εποχή που το είχε ανάγκη τόσο η διοίκηση Πετρίδη όσο και το ίδιο το κοινό. Στην Ομόνοια δεν πρόκειται να χαλάσει η σχέση με τον κόσμο λόγω Ουζόχο, είναι ικανοποιημένος και κάτι παραπάνω ο «λαός», αλλά ίσως να πρέπει να εξεταστεί η σχέση με διάφορους άλλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X