ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νεοφυτίδης: «Στο τραπέζι η αποχή»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης. 

Αναλυτικά:

Για τη συνάντηση με την ΚΟΠ: «Στις 11:30 έχουμε μια συνάντηση όπου πρέπει να βάλουμε κάποια θέματα κάτω. Είναι κάποια μέτρα που θα ζητήσουμε να ληφθούν άμεσα για τη διεξαγωγή των αγώνων. Μέτρα που θα εγγυούνται την ασφάλεια των μελών μας».

Αν δεν προκύψουν θετικά νέα: «Είναι θέμα των μελών αν θέλουν να μπαίνουν στο γήπεδο χωρίς εγγυήσεις της ζωής τους. Είναι ξεκάθαρο πως είναι στο τραπέζι το θέμα της αποχής. Σιγουρά δεν θέλουμε να προκαλέσουμε μεγαλύτερα προβλήματα στο πρωτάθλημα. Είμαι αισιόδοξος πως τα μέτρα είναι υλοποιήσιμα και πως θα έχουμε καλά νέα. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Αναμένουμε την ανταπόκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να τους θέσουμε τα μακροπρόθεσμα μέτρα».

Ποια μέτρα θα προταθούν: «Δεν είναι σωστό. Θα συζητήσω με τον κύριο Κούμα κάποια πράγματα. Θέλω να πιστεύω πως έχουν την ίδια αντίληψη και όλοι οι άλλοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Ελπίζουμε η ομοσπονδία να είναι θετική ούτως ώστε και η δική μας συνάντηση το απόγευμα να είναι θετική για να μην έχουμε εκπλήξεις».

Για την ασφάλεια στα γήπεδα: «Στην κατοχή μας έχουμε κάποια βίντεο, αν λάβουμε υπόψη και το βίντεο που διέρρευσε χθες το βράδυ με την κροτίδα. Εμείς είδαμε κάποια αλλά πράγματα. Παρατηρήστε τη συμπεριφορά των σεκιούριτι. Δεν μπορείς να είσαι επιτηρητής ο άλλος να ρίχνει την κροτίδα και εσύ να έχεις τα χέρια στις τσέπες. Δεν γίνεται να μας στέλνουν βίντεο από άλλο παιχνίδι, όπου οι επιτηρητές να βλέπουν το παιχνίδι στην πρώτη γραμμή, μετά από πέντε λεπτά να αρχίζουν επεισόδια, να εξαφανίζονται και να μένει ένας. Μπροστά στα μάτια αυτού που έμεινε ο ένας να ρίχνει το νερό στα μάτια βοηθού προπονητή και ο άλλος να φτύνει και το μόνο που κάνει είναι να τον ακουμπά με το χέρι και να του λέει πήγαινε έξω. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι μπορούμε να δούμε με κλειστά κυκλώματα. Δεν φταιν όμως οι επιτηρητές, αλλά αυτοί που τους προσλαμβάνουν. Δεν τους εκπαίδευσαν.

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες όσον αφορά τον χειρισμό και το πλάνο αντιμετώπισης της βίας. Πρέπει να αντιληφθείς ότι κάτι κάνεις λάθος για να γίνονται συνεχώς τα ίδια πράγματα. Για να το ξεκαθαρίσω θέλουμε να έχουμε σχέσεις με τους νόμιμους συνδέσμους οργανωμένων φιλάθλων, πρέπει να συζητήσουμε μαζί τους για να βρούμε λύσεις».

«Όταν την περασμένη εβδομάδα συζητήσουμε πάλι με τους εκπροσώπους των ομάδων για διαβολική σύμπτωση ήταν εκεί και ο Παπαγεωργίου. Είπαμε πως θα κάνουμε διαμαρτυρία μέχρι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτά που λέγαμε τελικά έγιναν».

Για την κατάσταση του Παπαγεωργίου: «Θεωρώ πως αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά έχει ζημιά. Για να ληφθούν τα μέτρα δηλαδή πρέπει να ακρωτηριαστεί ή να πεθάνει κάποιος;».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση