ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με Τάμαρι σαν σέντερ – φορ!

Ο Ουζουνίδης θα κάνει πιο ευέλικτη την επιθετική γραμμή στους 11 τελικούς του πρωταθλήματος

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Την ερχόμενη Δευτέρα ο ΑΠΟΕΛ θ’ αναμετρηθεί με την Ομόνοια για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, την τελευταία στον Β’ γύρο. Είναι ένα ντέρμπι με την αίγλη των αναμετρήσεων των δύο αιωνίων από πιο παλιές εποχές.

Ένα παιχνίδι πολύ μεγάλης σημασίας για τον ΑΠΟΕΛ που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό στην προσπάθεια των «γαλάζοκιτρίνων» να υπερασπιστούν τα… κεκτημένα τους. Θ’ ακολουθήσει η τελική φάση με άλλους δέκα «τελικούς».

Μετά την ήττα στην Πάφο, οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη στο ντέρμπι με την Ομόνοια αφού σε διαφορετική περίπτωση θα μπουν στην τελική φάση με μεγάλο βαθμολογικό μειονέκτημα από δύο ομάδες.

Ξέρει τι πρέπει ν' αλλάξει 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει διαπιστώσει τις όποιες αδυναμίες και επισήμανε όλα όσα δυσλειτουργούν. Θα προσπαθήσει να βρει τις ισορροπίες στις τρεις γραμμές και να παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο σχήμα με περισσότερη ταχύτητα - ευελιξία στον «κεντρικό άξονα».

Όπως ο ίδιος ο Ελλαδίτης προπονητής δήλωσε, δίνει τεράστια σημασία στην βελτίωση της ψυχολογίας των παικτών και απαίτησε από όλους καλύτερη νοοτροπία. Θα εμπιστευτεί για τους 11 «τελικούς» που έμειναν, παίκτες που έχουν την νοοτροπία και την θέληση ν’ αλλάξουν την άσχημη εικόνα της ομάδας.

Πιο ευέλικτο σχήμα στην γραμμή κρούση

Είναι πολύ λογικό ο κ. Ουζουνίδης να προσπαθήσει να κάνει πιο αποτελεσματική την ομάδα με ένα πιο ευέλικτο σχήμα στην επίθεση.

Θα μπορούσε για παράδειγμα ο Τάμαρι να έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης, σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να παίξει με Εφραίμ, Βιντιγκάλ ή Γιάκολις, παίκτες που έχουν επίσης την ταχύτητα και μπορούν να γίνουν δημιουργικοί.

Αλλαγές θα γίνουν και στην αμυντική γραμμή με τον Νικόλα Ιωάννου να παίζει ως κεντρικός αμυντικός (στόπερ) και τον Γουίλερ να παίζει στο αριστερό άκρο.

Μέσα και ο Σόουζα

Δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές προκειμένου, έστω και αργά, η ομάδα ν’ αποκτήσει μια κάποια ομοιογένεια και σταθερότητα.

Στον «βασικό κορμό» για την ομάδα που θα δώσει τους 11 «τελικούς» που έμειναν, υπολογίζεται βέβαια και ο Λούκας Σόουζα ο οποίος έχει την ποιότητα αλλά και την νοοτροπία για να δώσει διαφορετικά πράγματα στην ομάδα και να την βοηθήσει ουσιαστικά.

Βέβαια θα πρέπει να ληφθεί υπόψη μας ότι εκκρεμεί ακόμα η περίπτωση μεταγραφής του σε ομάδα της Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X