ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία θέλει...Χέφελ

Το 24sports ανοίγει την υπόθεση του Ολλανδού με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια

24sports team

info@24sports.com.cy

Ούτε και ο ίδιος ο Τσάβι Ρόκα δεν θα περίμενε τέτοια δικαίωση, μέσω  των λιγοστών επιλογών που έκανε το χειμώνα του 17. Απ' αυτές τις κινήσεις που συνήθως κάνουν οι ομάδες μήπως και γεμίσει το ρόστερ και την ίδια ώρα μιλάν για επενδύσεις στο μέλλον και κάτι κουρουφέξαλα. Και όμως δεν ήταν. Αντιθέτως. 

Τρία χρόνια μετά, ο νεαρός Ολλανδός όχι απλά αποδείχθηκε λίρα εκατό, αλλά αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές των μεγάλων επιτυχιών της ΑΕΚ. 

Ψάχνοντας κάπου εκεί ο Τσάβι Ρόκα,  ανάμεσα στα πολλά φυτώρια που ευδοκιμούν στο Ολλανδικό έδαφος, εντόπισε στην Ντε Χάαγκ ένα 20χρονο παιδί που ήρθε στο νησί με κυριότερο χαρακτηριστικό, το καλό αριστερό πόδι του. Λίγα χρόνια μετά ο ασημος σε όλους Ολλανδός εξελίχθηκε στον καλύτερο πασπαρτού ποδοσφαιριστή που διαθέτει το κυπριακό πρωτάθλημα.

Γιατί κακά τα ψέματα, το να διαθέτεις στην ομάδα ένα ποδοσφαιριστή του τύπου Έκτορ Χέφελ είναι λες και κουβαλάς πολύ εργαλείο τελευταίας τεχνολογίας στην τσάντα σου. 

Αν εξαιρέσουμε τη θέση του τερματοφύλακα και λίγο του δεξιού μπακ ή και του στόπερ, ο 23χρονος πια Ολλανδός δεν νιώθει άβολα σε καμία άλλη θέση εντός του αγωνιστικού χώρου. Αριστερό μπακ, εξτρέμ, box to box ή επιτελικά στον άξονα, ακόμη και δεξιά της πτέρυγας παίζοντας με το αντίθετο πόδι, ο Ολλανδός έχει τεράστια γκάμα ικανοτήτων.

Επ’ αυτού δεν είναι καθόλου τυχαίες οι πληροφορίες μας ότι για τον παίκτη ενδιαφέρονται και μάλιστα ζεστά, οι δύο ομάδες της πρωτεύουσας. ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια καλοβλέπουν τον 23χρονο Ολλανδό και έχουν ήδη ξεκινήσει τη βολιδοσκόπηση για να γνωρίζουν πως θα κινηθούν απέναντι του ή γενικότερα στο παζάρι. 

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο ποδοσφαιριστής από το περασμένο καλοκαίρι επιθυμούσε να φύγει από τη Λάρνακα λόγω κακών σχέσεων που είχε είτε με τον Ινιάκεθ είτε ακόμη και με τον Μουρίγιο.

Η άβολη αυτή κατάσταση για τον παίκτη θα διακόπτονταν τώρα το χειμώνα αφού όλες οι πληροφορίες τον έφεραν να αποχωρεί. Το γεγονός ότι Ινιάκεθ και Μουρίγιο αποτελούν πια παρελθόν ίσως να δώσει παράταση στη σχέση παίκτη και ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι.

Μέχρι εκεί, γιατί ο ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος και δεν επιθυμεί την ανανέωση της συνεργασίας του για περαιτέρω χρονικό διάστημα.

Και κάπου εδώ μπαίνουν οι μεγάλοι της Λευκωσίας και της Κύπρου γενικότερα. Τόσο ο ΑΠΟΕΛ όσο και η Ομόνοια βλέπουν από κοντά την περίπτωση και σίγουρα δεν μένουν αδιάφοροι.

Ως προς το μεταγραφικό τους πλάνο, ο Χέφελ ταιριάζει απόλυτα. Παίκτης που γεμίζει τρεις με τέσσερις θέσεις, μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε ρόστερ καλύπτοντας την όποια αδυναμία.

Ο Ντομένικό Τέτι έχει σημειώσει εδώ και καιρό το όνομα του Χέφελ στο μπλοκάκι του και αναλύει συνεχώς τον ποδοσφαιριστή.Ιδιαίτερα τώρα με την απομάκρυνση του Ντολ και με τον ερχομό του Χατζηλούκα, η διοίκηση δύσκολα θα θελήσει να ρισκάρει όλες τις μεταγραφές με παίκτες από το εξωτερικό,  επιλέγοντας τουλάχιστον για κάποιες θέσεις μαξιλαράκια ασφαλείας που συνήθως σου προσφέρει η ντόπια αγορά. 

Απ’ την άλλη ο Νεόφυτος Λάρκου έχει εντοπίσει το κενό που υπάρχει στο χώρο του κέντρου. Η Ομόνοια αναμένεται πως θα κινηθεί για ποδοσφαιριστή στον χώρο αυτό τον Ιανουάριο, και ο Χέφελ βρίσκεται στη λίστα. Ίσως να μην το βλέπουν τόσο ζεστά όσο ο ΑΠΟΕΛ αλλά σίγουρα στο τριφύλλι δεν θα μείνουν αδιάφοροι.

Στο οικονομικό κομμάτι ο Χέκτορ Χέφελ ψάχνει ένα συμβόλαιο κοντά στις 180 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, κάτι που σαφώς και βρίσκεται στο οικονομικό πλαίσιο και των δυο ομάδων.

Η περίπτωση του εξετάζεται σοβαρά και δεν αποκλείεται ακόμη και τούτο το χειμώνα ο Ολλανδός να μετακομίσει από τη Λάρνακα στη Λευκωσία. Αρχάγγελο ή Ηλίας Πούλλος ο χρόνος θα το δείξει... 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Σκάβοντας το αυλάκι

ΑΠΟΕΛ: Σκάβοντας το αυλάκι

Στην αλλαγή της νοοτροπίας και στην επαναφορά του αγωνιστικού πνεύματος εστιάζει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ