ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάριος Ηλία: «Μειονέκτημα η απουσία κόσμου»

Δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ

Το ΑΠΟΕΛ έχει απόψε ραντεβού με την ιστορία καθώς αντιμετωπίζει την Βασιλεία στο ΓΣΠ. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο στόχος είναι η νίκη ώστε να κάνει το πρώτο και σημαντικό βήμα για τον πρόκριση. Στο πλαίσιο αυτό, ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει καλά από μεγάλα παιχνίδια, ο Μάριος Ηλία, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τις αναμνήσεις του απ’ τα μεγάλα παιχνίδια: «Τέτοιες μέρες και τέτοια παιχνίδια σου έρχονται αναμνήσεις, αυτά που έζησες και που είχες την τύχη να ζήσεις. Είμαστε τυχεροί που τα ζήσαμε αυτά. Θεωρώ με το πέρας των χρόνων αντιλαμβάνεσαι όταν βλέπεις τέτοια παιχνίδια τι κατάφερες να κάνεις εσύ».

Για το γεγονός πως το ΑΠΟΕΛ έχει συνεχώς προκλήσεις: «Θεωρώ πως το 2009 ήταν μια αφετηρία για το ΑΠΟΕΛ που έχει δείξει μια σταθερότητα όλα αυτά τα χρόνια με τις συμμετοχές στους ομίλους του Champions και του Europa League. Δίνει το παρών του και έχει αξιόλογες εμφανίσεις. Πριν 20 χρόνια ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός δεν θα το πίστευε αυτό. Στελεχώνεται και φτιάχνει μια πολύ καλή ομάδα κάθε χρονιά με στόχο τον τίτλο. Δεν είναι μόνο το πρεστίζ της ομάδας αλλά είναι και μια οικονομική ένεση γενικότερα οι όμιλοι».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αυτά που τους έλεγε: «Μπορούσε να βγάζει απ’ τον καθένα το μαξ είτε ήσουν στο πάγκο, είτε ήρθες από τραυματισμό. Μας έλεγε ότι μπορούμε να τα πετύχουμε όλα με ομαδικότητα. Είμασταν σύνολο».

Για το γεγονός πως διάβαζε τον αντίπαλο: «Ο Ιβάν μας έδινε και το dvd το προσωπικό αντίπαλο που έπρεπε να μαρκάρει ο καθένας».

Για το στόχο στο σημερινό παιχνίδι: «Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις το μηδέν παθητικό στην έδρα σου και μέσα από μια καλή εμφάνιση όπως είχε κόντρα στον Απόλλωνα, να βρει τη νίκη. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξέρει καλά το Κυπριακό ποδόσφαιρο και το ΑΠΟΕΛ. Ο ερχομός ενός νέου προπονητή δίνει δυναμική και βγάζει θέληση στους ποδοσφαιριστές. Κακά τα ψέματα η χρονιά αυτή απ’ το ΑΠΟΕΛ περνά από πολλά προβλήματα και δεν υπάρχει σταθερότητα. Είναι προβλήματα που βγαίνουν στο γήπεδο και ας ελπίσουμε πως η κάθοδος του Μαρίνου Ουζουνίδη θα δώσει τη δυναμική για να παλέψει στην Ευρώπη αλλά και στο πρωτάθλημα».

Για το γεγονός πως δεν θα είναι στον πάγκο: «Είναι μειονέκτημα αλλά απ’ την άλλη όταν σου δίνονται οδηγίες και πρέπει να τις ακολουθήσεις δεν παίζει ρόλο. Οι βοηθοί του τα ίδια πράγματα μεταφέρουν απλός κάποιες φορές ο προπονητής σου δίνει δυναμική».

Για το γεγονός πως απουσιάζει ο κόσμος: «Είναι μειονέκτημα. Εμείς ζήσαμε τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ, και ξέρουμε τι σημαίνει. Τα έζησα».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X