ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Κλειστό κύκλωμα και μαρτυρία επιβεβαιώνουν ότι η κροτίδα έπεσε από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου

Στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου για τα επεισόδια στο Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ, στο Ομόνοια 29Μ-Ανόρθωση και όλα όσα αφορούν τα κρούσματα βίας στο ποδόσφαιρο.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τα επεισόδια στα γήπεδα: «Η Αστυνομία μετά τα τελευταία περιστατικά που έγιναν πέρσι έχουμε ενισχύσει την προσπάθεια για τον έλεγχο στις εισόδου, όμως όπως φαίνεται κάποιοι τα περνούν με άλλους τρόπους, όχι την ώρα που μπαίνουν μέσα στο γήπεδο. Παράδειγμα είναι μία προηγούμενη φορά, όταν εντοπίστηκε τσάντα μέσα στο γήπεδο με επικίνδυνα αντικείμενα και ήταν από πριν εκεί. Γίνεται έλεγχος και στις κερκίδες από πριν που είναι σε τέτοιους χώρους που δύσκολα μπορείς να τους εντοπίσεις. Μας απασχολεί έντονα αυτά τα περιστατικά, δεν είναι θέμα μόνο της Αστυνομίας είναι και θέμα των σταδίων, της ΚΟΠ και των σωματείων. Είδαμε χθες που τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής. Εμείς αναμένουμε από την ίδια την ομοσπονδία να επιβάλλει αυστηρές ποινές και πρόστιμα στις ομάδες που οι οπαδοί τους κάνουν αυτά τα πράγματα».

Αν έχει εντοπιστεί το άτομο που έριξε την κροτίδα στον Παπαγεωργίου: «Ναι υπάρχει κατεύθυνση, αν δεν εντοπίσουμε σε λίγο ποιος είναι θα δημοσιεύσουμε φωτογραφία του για να βρούμε ποιος είναι. Ξέρουμε από που προήλθε η κροτίδα, είναι από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ και αυτό επιβεβαιώνεται και από το κλειστό κύκλωμα. Έχουμε και μαρτυρία που επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο το εν λόγω γεγονός».

Για τις αναφορές του Πετεβίνου για πιστόλι με κροτίδα στο ματς του «Αμμόχωστος»: «Δεν έχουμε κάτι υπόψη μας».

Για το ΓΣΠ και τα όσα έγιναν: «Έχουμε στα υπόψη μας τα όσα έγιναν, τα άτομα που έριξαν αυτά τα πράγματα δεν μπήκαν μέσα στο γήπεδο, άρα είναι δύσκολο η ταυτοποίηση τους. Αυτοί οι οπαδοί που ήταν έξω έριξαν πέτρα σε περιπολικό, γίνεται έρευνα και αυτής της υπόθεσης».

Για το αν δικαιούνται να συγκεντρώνονται οπαδοί έξω από το γήπεδο με γιγαντοοθόνη: «Δεν μπορείς να το απαγορεύσεις αυτό ως αστυνομία, δεν μπορούσαμε να επέμβουμε για να μην γίνουν χειρότερα πράγματα. Το θέμα είναι πως βρήκαν ρεύμα για να βάλουν γιγαντοοθόνη».

Για το ματς της Ομόνοιας 29Μ με τον Ολυμπιακό: «Υπάρχει πρόβλημα με το γήπεδο «Χάματσος» που αγωνίζεται η Ομόνοια 29Μ. Το είπαμε από την αρχή εμείς γιατί υπάρχει μόνο μια κερκίδα που φιλοξενούνται οι οπαδοί. Είπαμε να γίνει μια συνάντηση με το σωματείο και την Ομοσπονδία, δεν παρευρέθηκε άτομο του εν λόγω σωματείου. Στείλαμε ξανά επιστολή, στην οποία δεν πήραμε απάντηση από την Ομοσπονδία. Εμείς λέμε ότι είναι ακατάλληλο το γήπεδο για διεξάγεται αγώνας με αρκετό κόσμο, να γίνονται αγώνες εκεί μέχρι 300-400 άτομα. Η αστυνομία δεν είναι αυτή που εγκρίνει τα γήπεδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση